Şike davasında nihai karar yarın verilecek

Şike davasında nihai karar yarın verilecek
Şike davasında nihai karar yarın verilecek

Şike davasında sona gelindi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, nihai kararı yarın vereceklerini söyledi. Bu arada kulüpten ayrılan Emre de, dünkü duruşmaya katılarak mahkeme başkanıyla görüştü; ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la vedalaştı.

 

“Nasıl olsa ceza alacağım belli!”

Şike davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 21. duruşmada zehir zemberek açıklamalarda bulundu: Akın’a 100 bin euro verdiğim ispat edilsin köprüden atlarım. Adalet için üzülüyorum; çünkü ceza alacağım belli.

Futbolda şike suçlamasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 93 sanık hakkında yürütülen davanın 21. duruşması yapıldı. Tutuklu sanıklar Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı’nın yanı sıra 12 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Esas hakkındaki savunmalarının alındığı duruşmada Aziz Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar suçlamaları kabul etmeyerek, “Tapeler de hukuki değil. Para var deniliyor ancak fiziken tespit edilmiş değil. Çantanın içinde ne olduğu bilinmiyor. Aziz Yıldırım, sedyede ve bankta yatarak ifade verdi. Tapeleri meşru kılmak için dolandırıcılıkla suçlandık. Varsayımlara dayalı olarak karşınızdayız. Hiçbir tanık Yıldırım aleyhine beyanda bulunmadı. Hakem ve gözlemci raporlarında, Etik Kurulu raporunda ve PFDK raporunda da Yıldırım’ı suçlu bulan kararlar yok. Maliye Bakanlığı da para hareketlerinde hiç bir kanuna aykırıklık bulmadı” ifadesini kullandı. Daha sonra söz alan Fenerbahçe Başkanı ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasında ise yine tartışma çıktı.


Sinirler gerildi!
Savcılara yüklenen Yıldırım, “Suçluysam yatarım ama doğru yazmazsanız kul hakkı yersiniz. İftira atıyorsunuz. İBB-F.Bahçe maçı öncesi İbrahim Akın’a 100 bin euro vermedim. Ayrıca Akın 50 bin dolar aldığını söylüyor. Bari onları doğru yazın. Bunu yazanlar ispat etsin ben kendimi Boğaz Köprüsü’nden atarım dedim. Ama ispatlayamayanlar istifa edecek mi? İddianamede hiçbir ciddiyet yok. İlle beni mahkum mu edeceksiniz? Adalet için üzülüyorum. Nasıl olsa ceza alacağım belli” dedi. Bu sözlere sinirlenen Mahkeme Başkanı, “Böyle savunma olmaz. Biz karar vermeden siz kendi hakkında karar vermişsiniz” diye konuştu ve duruşmaya ara verdi. Savunmaların alınmasına bugün devam edilecek.


Emre’den duygusal veda
Atletico Madrid’e transfer olarak Fenerbahçe’den ayrılan Emre Belözoğlu da dünkü duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım ile kısa süre görüşen milli futbolcu, “Herkes benim Galatasaraylı olduğumu düşünüyordu. Ancak Türkiye’ye geldiğimde bana Yıldırım ailesi sahip çıktı. Desteklerini hayatımın sonuna kadar unutmayacağım. Umarım başkanımız ay sonuna kadar çıkar” dedi.