Gönüllü olarak okulları boyuyor

Gönüllü olarak okulları boyuyor
Elazığ’da görsel sanatlar öğretmenliği yapan Yeliz Tuğal boş zamanlarında kentteki okul duvarlarını boyuyor.

Elazığ’da görsel sanatlar öğretmenliği yapan Yeliz Tuğal gönüllü olarak okullara gidiyor ve duvarlara eğitici resimler yapıyor. “Sanatla yaşayan insan her zaman mutlu olur” diyen Tuğal çalışmalarına öğrencilerini de katıyor.

Elazığ''da 23 yıllık görsel sanatlar öğretmeni Yeliz Tuğal, gönüllü olarak gittiği okulların duvar, sınıf, merdiven ve depolarına eğitici resimler yapıyor.

Elazığ Cumhuriyet Ortaokulu''nda görsel sanatlar öğretmenliği yapan 1 çocuk annesi 45 yaşındaki Tuğal, öğrencilerin cıvıl cıvıl ortamlarda daha etkili eğitim görmesi için "okulumu renklendiriyorum" sloganıyla okulların duvarlarını yaptığı resimlerle güzelleştiriyor.

Öğrencilerin daha güzel ortamlarda eğitim görmesi için tatillerde ve boş zamanlarında okullara giden Tuğal, elinden düşürmediği boya ve fırçasıyla öğrencilerin eğitimine katkı sunacak resimler yapıyor.

ÇALIŞMALARINA ÖĞRENCİLERİNİ DE KATIYOR
Yeliz Tuğal, gittiği her okulda öğrencilerin eğitimine katkı sunmak için sanatıyla çalışmalar yaptığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Genelde gittiğim okullar dezavantajlı bölgelerdeki okullar. O okullardaki çocukların eğitime daha çok yönelmelerini sağlamak için okulu daha cazip hale getirmek için uğraşıyorum. Sınıflarını daha çok sevsinler istiyorum. Özellikle okumanın değerini hissetmelerini istiyorum. Yaptığım resimlerle kitabın iyi bir dost olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Elimdeki boya ve fırçayla çocuklara mutluluk taşıyorum. Çocuklar mutlu olunca geleceğimiz de mutlu olacak. Boyalar ve fırçalar benim hayatımın bir parçası oldu."

Çocukların gözlerinin içindeki gülümsemeyi gördüğünde kendini iyi hissettiğini belirten Tuğal, sanatla yaşayan insanın her zaman mutlu ve huzurlu olduğunu sözlerine ekledi. AA