Bu belediyede işe girmek için babanızın ya belediye başkanı ya da parti başkanı olması gerekiyor. Mahkemenin dur kararı da torpili durduramadı

Bu belediyede işe girmek için babanızın ya belediye başkanı ya da parti başkanı olması gerekiyor. Mahkemenin dur kararı da torpili durduramadı
Burdur’un Çeltikçi ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Recep Aydın torpilde adeta çığır açtı. Belediyenin 1 adet itfaiye eri alımı için düzenlediği ve MHP’li Başkan Aydın’ın kızı dahil 4 kişinin girdiği sınav ve mülakatla başlayan skandallar zinciri iki belediye meclis üyesinin MHP’den istifasına kadar vardı. İşte yaşananlar…

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ - Özel Haber

Burdur’un Çeltikçi Belediyesi lise ve dengi okul mezunu niteliğini taşıyan 1 adet itfaiye eri alımı için sınav düzenledi. Sınava MHP''li Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın''ın kızı ve diğer 3 aday katıldı.

Belediye Başkanı Recep Aydın, mülakat yapılan salona girerek diğer adayları tehdit etti.

Yapılan sınava uzun süre çalıştığını ve hakkının yenildiğini belirten Emre Sayın, o süreçte yaşananları şu şekilde anlattı; “Eylül ayında belediyenin itfaiye eri alımı için sınav yapıldı. Ben de aday olarak mülakata girdim Birinci sırada belediye başkanının kızı vardı. Sınavın olduğu zaman Belediye Başkanı Recep Aydın sınav yerine girerek, ‘Benim kızımın girdiğini biliyorsunuz. Niye geldiniz? Benim belediyem, ağzınıza tükürürüm'' dedi.

Daha sonra da komisyon başkanının odasına girdi. Belediye başkanı hakkımız yiyerek kızını kazandırdı. Ben de sınavın iptali ve atamayı durdurma kararı almak için dava açtım. Mahkemeden ilk karar çıktı. Başkanın kızın atamasını durdurdular dava hala devam ediyor. Diğer arkadaşlar ise CİMER''e şikayette bulundu.”

MAHKEMENİN "DUR KARARI DA TORPİLİ DURDURAMADI

Emre Sayın’ın sözlü sınavda başarılı olduğunu, haksızlığa uğratılarak memur alınmadığını iddia ederek durumu mahkemeye taşımasının ardından yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Atamayı durdurma kararının ardından sınav da iptal edildi. Tekrarlanan sınavda Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın’ın kızı Hava Aydın, yine memur alımı listesinde birinci sırada yer aldı. Daha önceden mahkemenin verdiği dur kararı belediye başkanının kızının belediye memur olma mücadelesine durduramadı.

HAKSIZLIĞA DAYANAMAYAN İKİ MHP''Lİ İSTİFA ETTİ

Belediye tekrar komisyon kurdu ve başkanın kızını işe aldı. Emre Sayın ise itirazını yenilerken, yaşanan haksızlığa tepki gösteren MHP’li iki belediye meclis üyesi ise istifa etti. Adnan Bilkay ve Mehmet Gezgüç MHP’li Başkan Recep Aydın’ı gerekçe göstererek partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. 

Diğer yandan yine Eylül 2020’de yapılan Lise ve dengi okul mezunu niteliğini taşıyan 1 adet memur alımı için yapılan sınavı da MHP Çeltikçi İlçe Başkanı’nın oğlunun kazandığı öğrenildi.