Bu besinlerden sağlığınız için uzak durun. Uzmanından hayati uyarı

Bu besinlerden sağlığınız için uzak durun. Uzmanından hayati uyarı
Sindirim sistemi insan sağlığı açısından en önemli etkenlerden biri. Kabızlık problemi birçok vatandaşın önemli sorunları arasında yer alıyor. Diyetisyen Melda Demiröz, bu probleme karşı günlük çözümlerden uzak durulması gerektiğini önemle vurguluyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Diyetisyen ve Dengeli Yaşam Uzmanı Melda Demiröz, sağlık için uzak durulması gereken besinleri ve asıl yapılması gereken önemli bilgileri paylaştı.

Günümüzün kronik sağlık sorunlardan birisi olan kabızlık, genellikle vücudun ihtiyacından daha az su ve sıvı tüketimi nedeniyle meydana geliyor.

Kabızlık sorunun tamamen sona ermesi için sindirim sistemini düzenli ve sağlıklı hale getirmek oldukça önemli. Diyetisyen ve Dengeli Yaşam Uzmanı Melda Demiröz, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayacak önemli bilgileri aktardı.

SİNAMEKİ ÇAYINDAN UZAK DURUN!

Önce yapılması gereken ilk adım öğünleri düzenli tüketmek. Mümkünse 3 ana öğün, 2-3 ara öğün, ancak mümkün değilse en azından 3 ana öğün tüketilmeli. Aksi durumda metabolizma kendini kıtlıkta hissedip yavaşlıyor.
5efd6fa145d2a04258b89fbb.jpg

Su tüketimi her zaman önemli ancak kabızlık problemi için su tüketimi özellikle önemli. Günde 2-3 litre su tüketin. Çay, kahve, meyve suyu ve benzer tüketimler ayrı, onları su miktarınız içinde saymayın.

Günde 3-4 fincan yeşil çay, adaçayı, mate çayı gibi -mümkünse kendi demlediğiniz- bitki çaylarından destek alın. Çok mecbur kalmadıkça sinameki içeren çay içmeyin, sinamekinin kendisini ise hiç içmeyin.
5efd6fa145d2a04258b89fbd.jpg

MÜSHİL İLACI VÜCUTTAKİ VİTAMİN VE MİNERALLERİN YOK OLMASINA NEDEN OLUYOR

Zorunlu olmadıkça müshil ilacı kullanmaya hiç başlamayın. Çünkü müshil, sinameki vb. ürünler içinizi boşaltırken, size gerekli su-vitamin-minerallerin ve hepsinden de önemlisi sizi tuvalete çıkaracak olan faydalı bakterilerin de içinizden kayıp gitmesine, üzerine sifon çekmenize neden olur. Böylece iyice kabız olarak, kısır bir döngüye girebilirsiniz.

PİRİNÇ, BEYAZ EKMEK VE DİĞER BEYAZ UN İÇEREN ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN!

Bu ürünler yerine bulgur, kepekli-tam buğday ekmek, esmer pirinç, yulaf gibi ürünleri hayatınızın tam merkezine oturtun, poğaça yapmanız gerekiyorsa onu bile kepekli un veya tam buğday unuyla yapın.
a586bdf8c8911e7e5f7abe9ec439a38c.jpg

TUVALETE ÇIKMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN

Ayrıca, tuvalete çıkmak tam bir refleks ve alışkanlık işi. Günlük olarak böyle bir alışkanlığınız yoksa, oluşturmanız gerekecek. Kendinize uygun bir zaman dilimi belirleyin. Örneğin kahvaltı sonrası, öğleden önce, akşam yemeği sonrası… ve her gün o vakitte gidip tuvalete oturun, bacak bacak üstüne atıp saat yönünde karnınıza masaj yapın. Gerekirse yarım saat oturun ama alışana kadar bunu yapın.

KAYNAK: HÜRRİYET