Bu kişiler korona virüse daha fazla yakalanıyor. ABD ve İngiltere’de araştırıldı. 1,5 kat daha fazla

Bu kişiler korona virüse daha fazla yakalanıyor. ABD ve İngiltere’de araştırıldı. 1,5 kat daha fazla
ABD ve İngiltere’de yapılan araştırmada, siyahiler ve Asyalılar'ın, yeni tip korona virüse yakalanma olasılıklarının fazla olduğu ortaya çıktı. Çalışmada ayrıca, Asya kökenli bireylerin yoğun bakım gerektiren ciddi enfeksiyonlara yakalanma olasılığının yüksek olduğu da gözlendi.

Anadolu Ajansı'nın BBC'den derlediği habere göre, EClinical Medicine tarafından yapılan çalışmada, siyahi ve Asya kökenli insanların, koronaya yakalanma olasılığının beyazlardan daha yüksek olabileceği iddia edildi.

50 ÇALIŞMADAN ELDE EDİLEN VERİLER İNCELENDİ

Leicester ve Nottingham Üniversitelerindeki araştırmacılar, 42'si Amerika Birleşik Devletleri'nden ve 8’i İngiltere'den olmak üzere 50 çalışmadan elde edilen verileri inceledi.

Araştırmada, siyahilerin koronaya yakalanma olasılığının beyaz kökenli insanlara oranla 2 kat daha riskli olduğu, Asyalıların virüse yakalanma ihtimalinin 1,5 kat daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

Araştırmacılar, Asyalılar'ın ve Siyahiler'in, daha fazla virüs riski altında olmasını, düşük sosyo-ekonomik statüye, kalabalık hane halkının bir arada yaşamasına ve evden çalışma imkanı verilmemesine bağlıyor.

Çalışmada ayrıca, Asya kökenli bireylerin yoğun bakım gerektiren ciddi enfeksiyonlara yakalanma olasılığının yüksek olduğu da gözlendi.

Uzmanlar, Asya kökenli bireylerin korona virüse yakalandığında yoğun bakıma daha çok ihtiyaç duyabileceğini öne sürdü.