Yıldırım müjdeyi verdi: Diego ile Caner tamam

Yıldırım müjdeyi verdi: Diego ile Caner tamam
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mali Genel Kurul’da önemli açıklamalarda bulundu. Diego ve Caner Erkin transferlerinin bittiğini müjdeleyen başkan şöyle konuştu:

“Diego’yu transfer ettik ama imzayı atmadığımız için KAP’a bildirmedik. Temmuz başında gelecektir. Bunun dışında hiçbir transfer yapmayacağız. Caner’le anlaşmayı yaptık. Biz hukuk kuralları içinde kulübümüzü tüzüğümüz ve yasalar, çerçevesinde idare edeceğiz. Geçen sene 94 milyon lira vergi verdik. Vergi vermesek onunla da yatırım yapardık. Bazı mercilerin müdahaleleriyle istediğimiz yerlere gidemiyoruz. Fenerbahçe Üniversitesi’nin henüz çıkmaması bunlardan biri. Durmadan üniversite açılıyor ama F. Bahçe Üniversitesi çıkmıyor.

UEFA’ya tepki
İsviçre’de de mahkeme devam ediyor. CAS kararını açıklamadı. Bunun nedeni de Türkiye’deki davaların devam etmesi. Bu tebligat içinde CAS’ın kararında oy birliği olanlar kadar oy birliğiyle olmayan kararlar da var. Bizim şike olmadığını belirten beyanımızdan dolayı bize 1 yıl verdiler. CAS bu konuda bize ceza verilmemesi gerektiğini söylüyor. Bizim 2 sene men cezasında indirim yapmadılar. 24 Haziran’a kadar ya da ay sonuna kadar mahkeme kararını verecek. Vereceği karar da durdurma mı olacak olmayacak mı bu da belli değil. Eylül ekim ayında da ilk duruşma yapılacak. İnşallah UEFA kendisine davrandığı gibi Türk takımlarına davranır. Türk takımları sahipsiz bırakılmıştır. Kendi çabaları dışında bir savunma yapılmamıştır. Trabzon’un Levent Bıçakçı’yla parasal ilişkileri var. Bıçakçı tahkim üyesi.

3 Temmuz’u unutmadık
Bu ülkede çıkacak bu kararlara saygı göstereceğini bekliyoruz. Şike yapanların ortada gezip bizlerle yaptıkları suçlama ve şikeyi bu ülkeye sokanların söyledikleri bizi üzüyor.  Biz başka camiaların üzerine gidip şöyle böyle yaptılar demedik. 2006, 2009, 2012’de son maçta kaybetti ki, eğer bu operasyonları yapsaydık son maçlara kalmazdı. İnşallah önümüzdeki yıl da son maça kalmadan şampiyon olacağız.”  Raporlar için görüşmelerin ardından F.Bahçe Yönetim Kurulu, genel kurul üyelerinin oy birliğiyle ibra edildi. Ardından 1996 yılında ibra edilen ancak ardından mahkeme kararıyla bozulan yönetimin yeniden ibra edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Fenerbahçe 2013 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda, Fenerbahçe 2014 yılı bütçesi 217 milyon 650 bin lira olarak oy birliğiyle kongre üyeleri tarafından kabul edildi.


Şike davasında önemli gelişme
3 Temmuz şike davasında flaş gelişme... İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatlarının yaptığı “infazın durdurulması ve yeniden yargılama yapılması” talepleri üzerine mütalaasını sunması için dosyayı Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’a göndermişti. 1 ay süren incelemesini tamamlayarak mütalaasını hazırlayan Coşkun, şike davasında infazın durdurulması ve yeniden yargılama yapılmasını istedi. Savcı Coşkun mütalaasını İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Şimdi mahkeme talebe ilişkin kararını verecek. Yıldırım 2011 yılında başlayan soruşturma sonucunda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.
Faruk Malik