Mesut Özil oynamayacağı sezonun parasını da istedi. Fenerbahçeliler çok kızgın. Akıllara Alex Teixeira’nın sözleri geldi. Bu nasıl evin oğlu?

Mesut Özil oynamayacağı sezonun parasını da istedi. Fenerbahçeliler çok kızgın. Akıllara  Alex Teixeira’nın sözleri geldi. Bu nasıl evin oğlu?
Daha önce yaptığı açıklamalarda defalarca Fenerbahçe’nin çocukluk aşkı olduğunu vurgulayan Mesut Özil’in kulübüyle sözleşmesini sonlandırmak için önümüzdeki yılın da ücretini peşin istediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sezon Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra İsmail Kartal ile çıkışa geçen Fenerbahçe’de 24 Mart’ta şok bir karar ile takımın yıldızı Mesut Özil kadro dışı bırakılmıştı. İddiaya göre takımın yapacağı akşam idmanı öncesinde Samandıra''da gergin anlar yaşanmış Mesut Özil hocasına sitemde bulunarak, ''Sahada daha fazla kalabilirdim. Ben de bu takıma katkı vermeye çalışıyorum'' ifadelerini kullanmıştı. İsmail Kartal, oyunculara yönelik herhangi bir şey söylemezken, konuyu yönetime iletti. Yönetimin yaptığı toplantı sonrasında ise alınan kararla Mesut Özil’in kadro dışı kalması kararlaştırılmıştı.

Mesut Özil, kadro dışı kararının ardından özellikle sosyal medyada sürekli olarak Fenerbahçeli olduğunun ve kendisine şans verilmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Fenerbahçe’de yaşanan teknik direktör değişikliğiyle formayı tekrar almak istediği iddia edilen Özil’e Jorge Jesus’tan da onay çıkmayınca aradaki ipler iyice gerildi.

Fenerbahçe’ye geldiği gün ‘Evin oğlu’ olarak karşılanan Özil’in sosyal medya hesaplarından Fenerbahçe’yi takipten çıkması taraftarla da olan bağını tamamen kopardı.

Kadro dışı kaldığı Mart ayından beri yaşanan çalkantılı sürecin ardından Mesut Özil’in sözleşmesi feshedildi. 532 gün süren Fenerbahçe macerasında 36 maça çıkan Özil, 8 gol ve 3 asist yaparak takımına beklenen katkıyı sağlayamazken Sansürsüz Futbol''un haberine göre; Başakşehir ile görüşen ve anlaşması an meselesi olan Mesut''un sarı-lacivertlilerle olan kontratını feshetmek için gelecek sezonun maaşını da peşin olarak aldığı öğrenildi.

‘Evin oğlu’ olarak karşılanan Özil’in bu tutumu Fenerbahçelileri çok kızdırırken rakip taraftarlarından diline düşürdü. Bazı taraftarlar Beşiktaş’ta yeterli katkıyı veremedikten sonra ayrılan Brezilyalı Alex Teixeira’nın 3.2 milyon euroluk alacağından vazgeçmesini ve "Hayatım boyunca hak etmediğim parayı istemedim” sözlerini hatırlattı.

Mesut Özil’in parasını peşin almasını tiye alan bir futbolseverin paylaşımı ise günün en çok konuşulanları arasına girdi.

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler