Trabzonspor’da süper rahatsızlık

Trabzonspor’da süper rahatsızlık
Trabzonspor’da süper rahatsızlık

Teknik direktör Mustafa Raşit Akçay’la Avrupa’da fırtına gibi esen bordo-mavili futbolcular, Süper Lig’de muml

Teknik direktör Mustafa Raşit Akçay’la Avrupa’da fırtına gibi esen bordo-mavili futbolcular, Süper Lig’de mumla aranıyor. Tecrübeli hoca öğrencilerini lig maçlarına konsantre edememekle suçlanıyor

 

Bu sezon hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de mücadele eden Trabzonspor, iki kulvarda farklı bir çizgide ilerliyor. Bordo-mavililer Avrupa’da başarılı bir performans sergilerken, ligde aynı başarıyı elde edemedi. Karadeniz ekibi, Avrupa’da oynadığı eleme ve grup maçlarıyla birlikte oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken, attığı 22 gole karşılık kalesinde 7 gol gördü. Bordo-mavililer, Süper Lig’de ise Avrupa’ya bakıldığında beklentilerin altında kaldı. Karadeniz temsilcisi, ligde oynadığı 11 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Attığı 14 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü. Trabzon, Legia Varşova ile hem iç sahada hem de dış sahada oynadığı maçları 2-0 kazanırken, bu maçlar sonrası ligde oynadığı karşılaşmaları 3-2’lik skorlarla kaybetti.

 


Akçay’a eleştiri
Süper Lig’de takım zirvenin gerisinde kalınca teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’a eleştiri gelmeye başladı. Özellikle yerel medyadaki yorumlarda, tecrübeli teknik adamın Avrupa Ligi maçlarının ardından takımı lige iyi konsantre edemediği kaydedildi. Gençlerbirliği maçında takımın 2-0 öne geçtikten sonra oyunu tutamaması tepki çekerken, Akçay’ın kötü giden anlarda oyuna müdahale etmemesi de eleştiri konusu oldu. Akçay ise maç hakkında şöyle konuştu: “2-0 öne geçtik, oyunu kontrole aldık.  Sonra kötü goller yedik, ikisi de kendi hatamızdı. Bu goller mağlubiyeti hazırladı. Trabzonspor’un böyle  goller yememesi lazım. Üzücü olan şu; 2 gol atıyorsunuz, ancak yeniliyorsunuz. Ligde konsantrasyon düşüyor gibi değerlendirmeler yapılabilir” dedi.

 

Fırtına ağır yaralı

Trabzonspor’da, Gençlerbirliği deplasmanında 4. sarı kartını gören Aykut Demir cezalı duruma düştü. Kırmızı kart gören Bosingwa en az 2-3 maç ceza alacak. Bu iki futbolcu takımlarının Eskişehirspor ile oynayacağı zorlu 90 dakikada takımdaki yerlerini alamayacaklar. Karadeniz Fırtınası, Sivas maçında kırmızı kart gören ve  3 maç ceza alan Mustafa Yumlu’nun yokluğunu aradı. Trabzon, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği’nden 6 gol birden yedi.