ABD'den Gülen için net mesaj!

ABD'den Gülen için net mesaj!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, ABD'nin Fethullah Gülen'in yanında yer aldığı değerlendirmelerine yanıt verdi.

ABD'den Gülen için net mesaj!

Harf, "Bu beyefendi Pensilvanya'da yaşıyor olsun ya da olmasın, Türk hükümetinin Twitter'ı yasaklaması doğru değil" dedi. Basın brifinginde, Türkiye'deki yerel seçimlerle ilgili soruları da yanıtlayan Harf, "seçimlerde hile olduğuna yönelik bazı haberlerin bulunduğunun" sorulması üzerine, "Yetkililerin, seçimlerle ilgili inanılırlılığı olan her türlü usulsüzlük iddialarını araştırması çağrısında bulunduklarını" vurguladı. "Seçimlerden sonra Erdoğan konuşmasında Pensilvanya'dan bahsetti. ABD'nin, hatta Batı'nın Türkiye konusunda, Erdoğan'dan ziyade Gülen'in çizgisinde yer aldığına yönelik birçok söylenti var" sorusu üzerine Harf, "Bu saçma. Bu beyefendi Pensilvanya'da yaşıyor olsun ya da olmasın, Türk hükümetinin Twitter'ı yasaklaması doğru değil. Türk hükümetinin kendileriyle aynı şekilde düşünmeyenler üzerinde baskı uygulaması doğru değil. Bu tür şeylerin, bir Türk vatandaşının Pensilvanya kırsalında yaşamasıyla bir ilgisi yok" dedi.

Türkiye müttefikimiz
Harf, "Türkiye-İsrail ilişkisinden yana olduğu belirtilen Gülen'le daha çok aynı pozisyonda değil misiniz" sorusu üzerine, "Hayır. Türkiye bir NATO müttefiki. Bu noktada açık olalım. Türkiye yakın bir NATO müttefiki. Her zaman her konuda anlaşamayabiliyoruz ama biz hiçbir zaman herkesle her konuda anlaşmıyoruz. Bu nedenle Pensilvanya'da yaşayan beyefendiyi unutun. Türk hükümetiyle ikili bir ittifaka sahibiz. Anlaşmazlığa düştüğümüz zaman bunu ifade ederiz. Aynı fikirde olduğumuz zaman da bunu dile getiririz. Hükümetleriyle ilgili kararlar vermek kesinlikle Türk halkına bağlı. Bunun üzerinde bizim herhangi bir etkimiz olduğuna yönelik her türlü haberler aptalca" değerlendirmesinde bulundu.