Burak Yılmaz’ın açıklamaları Çin'de olay yarattı

Burak Yılmaz’ın açıklamaları Çin'de olay yarattı
Beşiktaş’ın golcüsü Burak Yılmaz’ın Çin’de oynadığı dönemde yaşadıkları ile ilgili söylediği “Ne yediklerinin ne içtiklerinin sınırı yok" şeklindeki sözleri Çin basınının manşetlerine taşındı.

Beşiktaş’ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz’ın Çin’de oynadığı dönemde yaşadıkları ile ilgili yaptığı açıklamalar Çin basınında gündem oldu. Tecrübeli oyuncunun Çinliler ile ilgili yaptığı “Ne yediklerinin ne içtiklerinin sınırı yok" şeklindeki sözleri Çin basınında manşetlere taşındı.

depophotos-16672618-1600x978.jpg

Milliyet gazetesinden Nevzat Dindar’ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ın resmi Instagram hesabında canlı yayına katılan Burak Yılmaz, Çin'de forma giydiği dönemde pazarda gördükleri karşısında şok olduğunu belirtmişti.

"Çin’den daha çok hastalık geleceğini düşüyorum orada yaşamış biri olarak. Bir gün merak ettim pazarlarına gittim. Ne yediklerinin ne içtiklerinin sınırı yok" diyen tecrübeli futbolcunun bu sözleri Çin medyasında gündem oldu.

depophotos-16605343-1600x1067.jpg

Yılmaz, "Çin'de neler yeniyor neler yani. Pazarda gördüklerimden sonra şok olmuştum. Çok enteresan şeyler yiyorlar. Köpek, onların yediklerinin yanında iyi kalıyor. Kültürleri böyle" demişti.

Çin basını, 2 sene Beijing Guoan'da forma giyen Burak Yılmaz'ın bu açıklamalarını manşete taşıdı.

Sohu sitesi, "Beijing Guoan'ın eski futbolcusu Burak Yılmaz, Çin hakkında kötü şeyler söyledi. Çinlilerin yemekte sınırı olmadığını ve bunun bir kültür olduğundan bahsetti. Bu sözleri Çin'de tartışma yarattı" ifadelerini kullandı.

screenshot-5.png

South China Morning Post'ta yer alan haberde ise "Burak Yılmaz, Çin'de gördükleri karşısında şok olmuş..." başlığı kullanıldı.

Golcü futbolcu, Beijing Guoan'da forma giydiği 32 maçta 19 gol atmıştı.

İlgili Haberler