Bursa'da sahibinden satılık ada

Bursa'da sahibinden satılık ada
Bursa'da 45 dönümlük ada 13 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Bursa'nın Karacabey İlçesi Uluabat Gölü'nde, Eskikaraağaç köyünden 2 kilometre açıktaki 45 dönümlük ada, sahibi Nedim Bulut tarafından satılığa çıkarıldı. Nedim Bulut, yaklaşık 500 zeytin ağacının bulunduğu adaya 13 milyon lira değer biçti. 80 yıldır Bulut Ailesi'ne ait olan adaya, çok sayıda talipli çıktı, ancak fiyat yüksek geldi.

Adayı çok sevdiklerini, ancak ilgilenemedikleri için satmak istediklerini söyleyen Nedim Bulut, "Aslında çok güzel, ancak bakamıyoruz, o yüzden satıyoruz. Fiyatını 13 milyon lira olarak belirledik, bunda pazarlık payı da var tabii. Çok isteyen, çok soran oluyor, en son 9 milyon liralık bir teklifi reddettik" diye konuştu.

Nedim bulut, "Biz burayı hep zeytinlik olarak kullandık. Ben oraya daha önce küçük bir bağ evi de yapmıştım. İzin almamıştım. Kimse bana bir şey demedi. Ama imar izniyle ilgili net bir bilgim yok. Sanırım burası tahta yapılardan çay bahçesi gibi, turizm amaçlı kullanılabilir" dedi.

"BİNA YAPILMASINA İZİN YOK"

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise "Burası Ramsar Sözleşmesi kapsamında olan bir yer. Aile tarafından yıllardır satılığa çıkarılır. Şu ana kadar alan olmadı. Burası, ekolojik ürün yetiştirilmesi, büyük ve küçükbaş hayvan bakılması için uygun bir yer. Bina yapılmasına ise izin yok. Bungalov tarzı yapı yapılmasına izin verilebilir. Güzel bir ada, toprağa verimli bir ada" diye konuştu.

 

İlgili Haberler