Büyük değişim kapıda! / Mihrap İlhan

Büyük değişim kapıda! / Mihrap İlhan

2020 yılına girmemize artık aylar kaldı.

2020 yılı büyük değişimlere neden olabilecek gökyüzü konumlarına sahip.

12 Ocak 2020´de her 35-40 yıl aralığında gerçekleşen, Satürn-Plüton kavuşumu meydana gelecek.

Satürnü büyük bir öğretmen gibi algılamak gerekiyor. Satürn o dönem hangi burçtaysa o burcun doğasındaki olaylardan sınanırız. Genel olarak Satürn devlet birimleri, kurumlar, iş dünyası, ekonomi, inşaat sektörü, sistem ve sorumlulukları temsil eder. Ayrıca, Plüton'un olduğu yerde köklü dönüşümler meydana gelir ve artık hiç birşey eskisi gibi olmaz.

***

Astrolojik sembolizm eşzamanlılık prensibi çerçevesinde anlamdırılır. Bu kavuşumun neler getirebileceğini anlayabilmek için, geçmiş Satürn-Plüton kavuşumlarını dünyayı nasıl etkilediğine bakmak gerekir. Satürn-Plüton kavuşumu olduğu dönemlerde meydana gelmiş olaylardan bazıları şöyle:

* 1518 yılında Protestanlık hareketi yayılmaya başladı. Bu hareketin başlangıcı 31 ekim 1517 günü Martin Luther King'in Katolik kilisesine karşı 95 maddeden oluşan bir protesto bildirisini Wittenberg şatosu kilisesinin kapısına asmasıyla başladı. Bunun üzerine Papa kendisini aforoz etti. (Satürn/Plüton Oğlak kavuşumu)

* 1979-1984 yılı arasında Türkiye ekonomik kriz içindeydi (Satürn, Plüton başakta kavuşum)

Bu kavuşum Oğlak burcunda meydana geleceği için iş dünyası, şirketler, ekonomi, inşaat sektörü ve devletle ilgili alanlar etkilenecektir. Dolayısıyla dünya genelinde bu alanlarda çöküş ve yeniden yapılanma söz konusu olacaktır. Ayrıca önemli liderlerin ölüm, suikast, istifası ve yönetimlerin değişimine işaret eden bir etki mevcut olacak.

Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Satürn-Plüton kavuşumu Türkiye haritasının 7. evinde meydana gelecek. Astrolojide 7. ev diğer ülkelerle olan ilişkileri, sözleşmeleri, hukuk davalarını ve rakipleri sembolize eder. Dolayısıyla Türkiye'nin diğer ülkelerle olan iş birliğinde aksama ve sorunların olabileceğini ve bunun ekonomiye yansıyabileceğini işaret etmekte.

Transit Satürn ve Plüton o dönem Türkiye haritasının 5. evinde yerleşen Satürn ve Merkür ikilisine sert bir etkileşim yapacak. Satürn-Merkür kavuşumu kanunları, anayasayı ve elçileri göstermekte. Bu, dış ülkelerin bizim iç işlerimize karışmak veya baskı kurmak isteyebileceklerini gösterir. Aynı zamanda anayasa ile ilgili yeni bir düzenleme veya seçim kararı da alınabilir. Kısacası tüm dünya açısından büyük değişim kapıda!