Büyükçekmece Belediyesine rüşvet operasyonu. Başkan Yardımcısı dahil 20 gözaltı

Büyükçekmece Belediyesine rüşvet operasyonu. Başkan Yardımcısı dahil 20 gözaltı
Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet söylemlerine yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sakın'ın da aralarında olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Büyükçekmece Belediyesi’nde görevli personeller hakkında, rüşvet aldıkları sebebi ile soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili incelemelerini başlattı.

Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda bir inşaat firması tarafından Nisan 2024 tarihinde oturumun başlaması planlanan ve yaklaşık değeri 8 milyar lira olan toplam 140 villanın inşasında temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerinin yapılmadığı, yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadan sahte rapor düzenlediğine yönelik doneler tespit edildi.

Belediye personellerinin rüşvet karşılığı usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiğini belirleyen ekipler, raporları üniversite öğretim görevlilerinden oluşan bilirkişi heyetine gösterdi.

Heyet çalışmalarında 2 ayrı keşif raporu ve belediye ruhsatlarının sahteliğine ilişkin bilirkişi raporları alındı. Bunun üzerine polis, bu sabah rüşvet şüphelilere yönelik eş zamanlı rüşvet operasyon düzenledi. Yapılan operasyon sonucunda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç.’nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız ateşli silah, 20 bin lira nakit para, 8 tam altın, 2 yarım altın, 43 çeyrek altın ele geçirildi. Şüpheliler ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

İlgili Haberler