Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 20 milyar lira!

Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 20 milyar lira!
Osmangazi ve İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün garanti araç ücretleri vatandaşa yansıtılırken, maliyeti 20 milyar olarak açıklanan Çanakkale 1915 Köprüsü’nde durumun ne olacağı merak konusu.

Devlet ihalelerinin büyük kısmını alan 5 şirketten biri olması sebebiyle eleştirilen Limak ve Koreli ortakları tarafından yapılan Çanakkale 1915 Köprüsü’nün inşaatının beklenenden bir yıl önce tamamlanacağı ifade edildi. Köprü’nün kule temellerinin yüzdürülmesi törenine katılan İstanbul Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Dünyaya, dosta düşmana mesaj veriyoruz. 'Öldük bittik', kıyamet senaryosu yazanlara inat Türkiye, gururla, güvenle nasıl bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu herkese gösteriyor." dedi.

“GARANTİYİ VATANDAŞ KARŞILIYOR”

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinin inşaatını yapan firmalara, günlük garanti araç sayısı verilmiş, bu sayı tutturulamayınca, müteahhit firmaların zararı devlet tarafından karşılanmıştı. Binali Yıldırım, tören sırasında yaptığı açıklamada, “Köprü yaklaşık 20 milyar lira. Bu köprünün bedeli, dünyada birçok ülkenin yıllık gelirinden daha fazla. Türkiye nereden nereye geldi." ifadelerini kullandı.

“2019 YILINDA 12 MİLYAR GİDECEK”

Araç garantili köprü ve otoyollar ile hasta garantili hastaneler için 2019 yılında devletin kasasından 12 milyar TL çıkacak. Yap-işlet-devret modeliyle ihalesi yapılan Çanakkale 1915 Köprüsü’nün, devlete ek maliyet getirip getirmeyeceği ise merak konusu.