Çarpıcı araştırma sona erdi. Vücutta bütün dengeyi alt üst ediyor

Çarpıcı araştırma sona erdi. Vücutta bütün dengeyi alt üst ediyor
Japonya’da gerçekleştirilen bir araştırmada bağırsak bakterilerinin uyku sorunlarından, kronik yorgunluk ve zihinsel sis gibi birçok rahatsızlığa neden olduğu belirtildi.

Japon bilim insanları bağırsak bakterileri ile ilgili çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Sağlıklıyız.com’da yer alan habere göre yeni araştırma, bağırsak bakterilerinin beyinde serotonin ve dopamin gibi önemli kimyasal haberciler oluşturmaya yardımcı olarak normal uyku düzenlerini de etkileyebileceğini gösteriyor.

Bu bulgu, uyumakta zorluk çeken veya uykusuzluk, kronik yorgunluk ve zihinsel sis gibi uyku ile ilgili sağlık sorunları yaşayan insanlar için yeni bir umut sunabilir.

ZİHİNSEL SAĞLIK UNSURLARI ÜZERİNDE ETKİLİ

Araştırmalar, bağırsak mikrobiyomunun (bağırsakta yaşayan bakteriler, virüsler ve mantarlar topluluğu) bilişsel işlev, beyin gelişimi, hafıza oluşumu, sirkadiyen ritmiklik ve zihinsel sağlık unsurları üzerinde etkili olduğunu gösteriyor.

İNSANLARIN YEDİKLERİNİ BİLE ETKİLİYOR

İnsanların ne zaman ve ne yedikleri, bağırsak mikrobiyotasının bileşimini, boyutunu ve günlük ritimlerini etkiler. Bağırsak mikrobiyotasındaki değişiklikler, bağırsak metabolizmasını değiştirebilir çünkü mikrobiyotaya ait mikroplar, sindirim sürecinde meydana gelen kimyasal reaksiyonlardan kaynaklanan moleküller olan birçok bağırsak metabolitini üretir.

Bu nedenle, beslenme tarzlarını değiştirmek, potansiyel olarak bir kişinin uykusunu iyileştirebilir veya uyku sorunlarını azaltabilir. Durumun böyle olduğu kanıtlanırsa, gündüz uyuşukluk ve mide-bağırsak problemleri gibi bir dizi olumsuz yan etkiye sahip olabilen uyku ilaçlarına doğal, oldukça basit bir alternatif tedavi işlevi görecek. Araştırmalar bu yönde devam ediyor.

Kaynak: Sağlıklıyız.com 

 

İlgili Haberler