Çekmeköy'de neler oluyor

Çekmeköy'de neler oluyor

İstanbul''u kaybettik.

Betona ve ranta kaybettik. Bunu artık sanırım herkes kabul ediyor.

Yeşil bir yeri kalmadı bu şehrin. Üstelik büyük bir deprem olacağı da kesin. Hani kaçacak yerimiz de kalmadı.

Uzmanlar uyarıyorlar. Yöneticiler önlem almak ve hazırlık yapmak yerine felaket anında toplanma merkezi olacak tek tük kalmış yeşil alanları gözü dönmüşçesine yapılaşmaya açmak için her şeyi yapıyor.

Onlardan biri de AKP''li Çekmeköy Belediyesi''nin aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan Mehmet Akif Mahallesi''ndeki park alanı.

Etrafı binalarla dolu olan ve hemen birkaç metre ilerisinde dev yapıların olduğu küçük bir park, daha onaylı projesi dahi olmadan yıkılmak isteniyor.

Tüm itirazlara Çekmeköy''de yaşayan yurttaşların direnmesine rağmen yazıyı yazdığım esnada polis eşliğinde park önünde nöbet tutan yurttaşlar yaka paça gözaltına alındı ve parka iş makineleri girdi.

Tek tek ağaçları söktüler.

Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi CHP''li Murat Cirav ile Ünal Bellek, İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi''ne, parkı yapılaşmaya açan imar planlarına ilişkin yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.

Açılan davada, AKP''li Çekmeköy Belediyesi''nin yapılaşmaya açmak istediği alanın önceki planlarda park alanı olarak belirtildiği, yeni planlara ise pazar alanı olarak işlendiği ifade edildi. Son imar planlarının iptali edilmesi talep edildi.

Dava dosyasında, "Çekmeköy Belediyesi tarafından onaylı proje dahi olmadan parka iş makineleri ile girdiği, parkın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı ve imar planın hukuka aykırı olduğu" vurgulandı.

Çalışmalara devam edilmesi halinde parkın ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Ama dinleyen kim?

Yıllardır zaten zorba düzeninde yaşamıyor muyuz?

Gücü yeten istediğini yapıyor.

Bu ilk de değil hani…

Daha önce yine aynı Belediye yine tüm itirazlara rağmen yeşil park alanını akaryakıt istasyonuna çevirmişti.

İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç ve Belediye Meclis üyelerinin açtığı dava da bu işlemin hukuksuz olduğu parkın benzin istasyonuna çevrilemeyeceği kararı verilmiş ve düzenleme iptal edilmişti.

Ancak Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz itirazları ve yurttaşları dinlemiyor. Betonlaşma için müteahhit firmanın çıkarları için Çekmeköy halkının itirazlarını görmezden geliyor.

Din, iman, vatan, millet, bayrak edebiyatı yapıp, hukuk ve adalet nasıl olsa partiye hizmet ediyor, iktidar biziz istediğimizi yaparız mantığı ile hareket edip itiraz eden yurttaşları yaka paça gözaltına aldırabilirim diye düşünüp hareket ediyor.

Ayrıntısını anlatayım…

İnsanların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs''ta "Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi" adı altında bir ihale düzenledi.

İhaleyi 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı.

AKP''li Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklama aynen şöyle:

"Kapalı Pazar alanı projemizin startını veriyoruz. Doğal malzemelerle, sürdürülebilir enerji sağlayan güneş panelleriyle, komşularımızın huzurla kullanacağı yeşil ve park alanına sahip yapısıyla çevre duyarlılığı gözeten projemiz ilçemize hayırlı olsun."

Oysa ihale dosyasında söz konusu projenin "3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı" yazıyor.

O bilindik zemini asfalt, beton kolonlarla desteklenmiş, çelik ya da alüminyum kaplama çatısı olan saçma sapan estetikten yoksun bir pazar yeri yapacaklar.

Bir bilgim yok ama büyük ihtimal amaç da pazar yeri değildir. Pazar olmadığı günlerde otopark yapıp aralarında gelen parayı kırışacaklar.

Memleketin son 20 yılının problemi bu değil mi zaten?

Halkın bas üstüne geç istediğini yap, rantı işbirlikçilerinle paylaş. Sayıştay raporlarından binlerce örneği okudunuz bu köşede, milyonlarca lirayı tek kalemde nasıl yediklerini gördünüz.

Bir kalemde sizin ömrünüz boyunca kazanamayacağınız paraları kazanıyorlar.

Yurt dışında, yurt içinde lüks tatiller, TikTok, Instagram''da son model arabalarla havalı paylaşımlar, izlerken "bu insanlar bu parayı nerden buluyor" diyeceğiniz hareketler…

İşte o insanlar bu parayı böyle kazanıyor.

Yazık bu ülkeye…

Yazık Çekmeköy''e…

Yazarın Diğer Yazıları