Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

''Cendere''

On yılı geçti... Elleri kelepçeli duruşma salonuna getirildiklerinde tanıdım Barış''ları... Kararlı bakışları, tebessüm eden bakışları ile göğüs kafesimin içine sokup sarıp sarmaladığım iki delikanlı o günden sonra kardeşlerim oldu. Gazetecilik mesleğinin yüz akları olduklarını her fırsatta da dile getirdim. Bütün kitaplarını, günlük yazılarını okudum. Uzun süre uzak durdukları ekranlara da yakıştılar şimdi. Keyif ile takip ediyorum.
Bazı kitaplar vardır ki bir kez okumak ile tam anlaşılmaz. Barış''ların kitaplarını ikinci okuyuşta altlarını çizip, notlar çıkararak okuduğum için yoruluyorum. Fakat değiyor. ''Metastaz 1''i aynı yöntemle hatmedince, bu sütunlardan 17 Mart 2019 tarihinde: "Yürek mi yediniz be biraderler" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Tam da yerel seçimlerin öncesiydi. Tüm muhalefet partilerinin yöneticilerine Metastaz''ı tavsiye ederken, okumayı sevmeyen, ihmal eden kitlelere satır satır bu eseri anlatma temennimi ifade etmiştim. AKP iktidarının patlayan lağımını ifşa eden Barış''ların ve canım kardeşim Murat Ağırel''in tarihi eserlerinin seçim sonuçlarına etki yaptığının altını çizmek zorundayım. Bu arada Murat ve "Parsel Parsel"i de yazacağımı belirteyim.
Cendere''ye ders ile başlıyor Barışlar. "Hukuksuzluğa esir edilenlere, plaza dibinde ölenlere, fikri sırtından vurulanlara..." ithaf ediyorlar kitabı... Kitaba başlarken dışarıda idiler. Antrenmanlılar içeri girmekte. Girip yattılar. Çıkıp yine yazdılar. "Ahlaksız teklif"leri, "AKP''nin Pelikan"larını ifşa ile başlamışlar. Hükümetin kadrolu kalemşorlarının yol ayrımları da mercek altına alınmış. Toplumdaki çoğu kesimlerin haberdar olduğu halde belgelerine ulaşamadığı "FETÖ Borsası"nın ipliğini pazara çıkarmışlar. İşlenen cinayetleri, korunan tetikçileri, gasp edilen milyon dolarların peşine düşmüşler. Yandaş medyanın AKP''li belediyelerden söğüşledikleri para miktarına inanamayacaksınız!
Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesinde iki seçim arasında harcananlar dudak uçuklatır. İster istemez "5 ayda bu kadar götüren 17 yılda ne kadar çalmıştır?" diye soracaksınız! Hâkimler ve Savcılar arasındaki hukuksuzluklar, Erdoğan''a yazılan mektuplar. FETÖ ile iltisaklı ünlü iş adamlarının bu izi silmek için dağıttığı milyon dolarlar. Yurt dışına kaçırdıkları yakınları...
17-25 Aralık öncesi ve sonrası ile ilgili sözde Milat ilan edenlere şahane "Vegas''da olan Vegas''da kalır" ünlü kumarbaz deyişini hatırlatıp, siyasi literatüre bir kazanım sağlamışlar.
15 Temmuz günü gelen ihbarı, sızdırılan raporu, tanklar sokaktayken MİT-Diyanet yemeğinin detayları da "Cendere"de. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Numan Kurtulmuş arasındaki diyaloğu, Görmez''in "Gelin o zaman, cübbeyi giyin, bu koltuğa siz oturun" çıkışının detayları tam da ramazan gecelerinde sohbet konusu olmalı. Ve Diyanet''in "Tarikatlar Raporu..." Kelle aldıran söz konusu raporun şimdiki Diyanet yöneticileri tarafından neden inkar edildiği ya da taca atıldığı da incelenmiş. Gerçek Gladyo''nun FETÖ olduğuna dair tespitler ile 47 sayfalık raporda "FETÖ ile bir kaç nesil sürecek bir savaştayız" diyen Polis Akademisi raporu... TBMM''deki 15 Temmuz Araştırma Komisyonu''nun yayınlanmayan raporu da irdelenmiş. Geçtiğimiz aylarda saldırıya uğrayan, eski AKP milletvekili şimdi Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ''ın "Devletin dini adalettir" temalı R.T. Erdoğan''a hitap eden mektup da var.
Cendere''deki "Kayyum" bölümünde milyar dolarlık götürüm ibretlik. FETÖ''nün şirketlerine atanan AKP''li yöneticilerin ve yakınlarının götürdüğü paralar da var. AKP spor camiasına da el atmış. Çeşitli federasyonlarda aldıkları, ele geçirdikleri yönetim kurulu üyelikleri ile götürülen paralar, imtiyazlar. THY''deki yönetim kurullarına atananlar. FETÖ''nün ünlü iş adamları derneği TUSKON... 960 üyeden sadece 86 kişinin yargılandığı bu yapının AKP ve siyasi uzantıları da var. Ve imtiyazlı okul Kartal İmam Hatip!.. Bilal Erdoğan''ın mezun olduğu okul için ünlü Orman Bekçiliği kıssası akla geliyor. Veliler şimdi oğullarına: "Biraz daha okuyup Kartal İmam Hatip''ten mezun olsaydın" diyecek. Ünlü Kavakçı ailesi ve Teksas Lobisi... Şifrelerin çözümüne götürüyor okuyucuyu. Ve Kavakçı''ların biyolojik dayılarının aldığı ihaleler... Sarayın mutfağı SETA''nın yükselişi, FETÖ ile iltisaklı yöneticileri, Atatürk''e hakaret eden Fatih Tezcan''ın çek yolsuzluğu, evrakta sahtecilik cezası.
Bitirirken ders veriyor Barışlar: "Sanırım insanın yalnızca onu ısıran ve sokan kitaplar okuması yerinde olur. Okuduğumuz kitap bir yumruk gibi tepemize inip bizi uyandırmadıktan sonra neye yarar?" diyen Franz Kafka''nın Oskar Pollak''a yazdığı mektuba atıf var. Son ders de Wolfgang Barchert''in: "Gerçek, kasabanın fahişesine benzer. Onu herkes tanır ama yine de sokakta karşılaşmaktan utanç duyar" tarihi tespiti tokat gibi savurup yüzleşmemizi sağlamışlar.
Barışlar yürek yemeye devam ediyor. Alınlarından öpüyorum. Kırmızı Kedi Yayınevi''ni tebrik ediyorum. Ve muhalefet partilerine sesleniyorum son 2 kitapları 550 bin okuyucu ile buluşan bu eserleri tüm yöneticilere ödev olarak verilmeli...

Yazarın Diğer Yazıları