Altay'ın değişmeyen kaderi

Altay'ın değişmeyen kaderi

CEVAT KOL / Yeniçağ

Daha bir yıl önce Altay takımını süper lige çıkardı. Ne methiyeler dizildi. Büyük Mustafa dönmüştü. Lige de iyi başladı. Bir ara liderlik koltuğuna bile oturdu. Gelinen noktada şimdi kümede kalma savaşı veriyor. 13 maçtır galibiyete hasret. Saha sonuçları yolların ayrılmasına neden oldu.

Efsane isim gitti. Süper lig değirmeni bir kez daha Denizli’yi öğüttü. Yardımcısı Mert Nobre görevi devraldı.

Alanyaspor oynadığı futbol, kulüplere sattığı oyuncularla süper ligin en renkli takımı olmaya devam ediyor.

Altay takımı başlama vuruşu ile birlikte oyuna hızlı başladı. Bir dakika içinde iki korner ve iki net gol pozisyonu buldu. Birinde kaleci Marafona gole izin vermezken bir diğerinde ise üst direğe takıldı. Oyuna hızlı başlayan ev takımın taraftarı da hızını alamamış olmalı ki” yönetim istifa” diye tempo tutarak giriş yaptı. Yayıncı kuruluş çareyi mikrofonları kapatmakta buldu.

Atamaya atarlar kuralı bu maçta da hayat buldu. Rakibini durduran Alanyaspor kontrataklarla gol aradı. İstediği golü de yarım saat dolmadan Emre Akbaba ile buldu. Altay’ın pozisyonlarına  Marafona gol izni vermedi. Kaleci Marafona bir oyun kurucu gibi pas dağılımı yaptı.

Ev sahibi takımın orta sahaya oyuncuları konuk takımın kalecisi Marafona kadar ayağa isabetli pas yapamadı. Tablo bu olunca kazanmakta zor... Orta sahası üretmeyen Altay ilk yarıda soyunma odasına üzgün gitti..

İkinci yarı iki takımın oyun mantalitesi aynı oldu. Skoru koruma çabası işinde olan Alanyaspor diğer yandan kontrataklarla ikinci golü aradı. Ev sahibi takım ise Nobre ile açtıkları yeni sayfayı puanla taçlandırmak için epey bir efor sarf etti. İşe yaramadı.

Oğuz 81.dakikada takımı adına 2.golü atarak takımını rahatlattı. Altay’ın makus talihinde değişen bir şey olmadı... Değişen sadece kazanmadığı maç sayısı 14 oldu.

Yazarın Diğer Yazıları