Trabzonspor VAR ile de var olamadı

Trabzonspor VAR ile de var olamadı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Lider Trabzonspor, komşusu Giresunspor’u ağırladı. Kötü hava koşullarına rağmen müsabakanın geç saatte oynatılması TFF’nin yayıncı kuruluşa kıyak geçmesinden başka bir şey değil.

Kar yağışı nedeniyle Trabzon’un ilçelerinin bir çoğunda okullar tatil edildi. Gece sıcaklığının - dereceye düştüğü saatler buzlanma, soğuk ve hafta içi müsabakası nedeniyle ulaşım zorlukları göz önüne alındığında maça ilginin azaldığı aşikar.

Gervinho, Djaniny sakatlığı nedeniyle yer almazken Nwakaeme ise testinin pozitif çıkması nedeniyle takımdaki yerini alamadı. Hamsik ise hafta sonu oynanacak olan Galatasaray müsabakası işin riske edilmedi. 

Teknik direktör Abdullah Avcı Sivasspor karşısına sürdüğü kadro üzerinde fazla bir değişime gitmedi. Riske edilmeyen Hamsik’in yerine Berat Özdemir’e şans verdi.

Trabzonspor oyuna lider havası ile başladı. Oyun kontrolünü eline almasına rağmen direnç gösteren rakibi üzerinde ezici bir üstünlük kuramadı. Bordo mavili takım sol kanadı Vişça ile birlikte aktif kullanırken Nwakaeme’nin yerini aynı işlevde kullanamadı. Topal ördek gibi oldu. Teknik direktör Abdullah Avcı bu tabloya yarım saat tahammül etti.

Önce ördeğin ayağına müdahale etti. Abdulkadir Ömür’ün yerine yeni transfer Yusuf Erdoğan’ı aldı. Stoperde 4.dakikada kart gören Hüseyin’i kulübeye çekti. Hüseyin kulübe yerine soyunma odasına gitti. Belli ki moralden yıkıldı. Yerine Polonyalı oyuncu yeni transfer Puchacz’ı aldı. Avcı yarım saat içinde üsten izlediği takımında taşları yerinden oynattı. Yusuf sol, Vişça sağ açığa geçti. Denswil stopere geçerken, Puchacz sol bekte görev aldı.

Avcı hatasında direnmeden fabrika ayarlarına döndü. İlk yarıda iki takımın kalesinde heyecan yaratacak pozisyon yaşanmadı. Kalelere gönderilen isabetli şut yok. Konuk takımın mücadelesi ile kolay lokma olmadığını gösterdi. Özellikle Trabzonspor’dan gidenler Kaptan Zeki, Flavio ve Diabate oldukça hırslıydı. İlk yarıda ise vasat futboldan gol çıkmadı.

Trabzonspor ikinci yarıya daha baskılı başladı. Şuursuzca gol aradı. İstediği golü bulamadı. Konuk takımın kalecisi Okan’ın hakkını teslim etmek lazım. Sabırla rakibini durduran Giresunspor kontratakla istediği golü 68.dakikada Umut Nayir ile buldu. Trabzonspor golden sonra konuk takımın kalesine adeta üst kurdu.

Peres’in ortasına Cornelius şık bir kafa golü ile eşitliği yakaladı. Bu oyuncu iki kez daha kafa ile kaleyi yokladı, kaleci Okan izin vermedi. Uzatma dakikalarında VAR’dan penaltı geldi.

Günün başarılı ismi Okan, Bakasetas’a izin vermedi. VAR tekrar çağırdı. İhlal var diyerek tekrarlattı. Okan devleşti. Bakasetas’ın iki penaltısına izin vermedi. Kaleci Okan VAR’a bende VAR’ım dedi. Trabzonspor ayağına kadar gelen üç puan kısmetini kendi ayakları ile tepti..

Yazarın Diğer Yazıları