Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen: Akın akın Türkiye’ye gelen Afganlar kim

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen: Akın akın Türkiye’ye gelen Afganlar kim
TV 100'de canlı yayın konuğu olan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Afgan göçmenler konusunda iktidara yüklendi. Şen, neden bir önlem alınmadığını sorarken, gelenlerin tamamen erkek ve “Kapsiteli” olduğuna dikkat çekti.

İnsanlar türlü komple teorisi yapıyor

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, AKP MKYK Üyesi Avukat Mücahit Birinci ve İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. İlyas Topsakal; Hande Aydemir ile TV 100''de Gün Biterken programına konuk oldu.

Şen’in Afgan göçmenler için canlı yayında yaptığı açıklama dikkat çekti. Ersan Şen, canlı yayında defalarca gelenlerin kimler olduğunu sordu. ABD’den yapılan açıklamaya da tepki gösteren Prof. Şen, “On bin km öteden gelip bu memleketin milletine ayar vermeye kalkma, bu senin haddin değil.” şeklinde konuştu.

Ersan Şen’in açıklamaları şu şekilde:

“İran sınırının kapatılmasını istiyorum bu benim talebim. İki İran’a nota verilecek, gerekirse itme yapılacak ve ben… İnsanlar türlü komple teorisi yapıyor. Bu gelenler kim? Hepsi erkek gayet kapasiteli. Bunlar kim?

Suriye’den gelenlerin dahi kim olduğunu tespit edemezken… Ülkenin siz; iç huzurunu, kamu barışını koruyup kollamak sözü vermişken, sadece sözde değil icraatle bu sözü yerine getirmek zorundasınız.

İnsanlar şunu soruyor; Hocam kim bunlar ve nasıl girebiliyorlar. Burası yol geçen hanı mı? Niye ABD’ye gitmezler, İran’da kalmazlar.

Siz geleceksiniz 20 yıl Afganistan’ın anasını ağlatacaksınız. Orayı uyuşturucuya boğacaksınız sonra ‘NATO’ydum gidiyorum'' diyeceksiniz çekip gidecek, bu yükü çevre ülkelere bırakacaksınız. Sonra oradan ültimatom verir gibi Beyaz Saray’dan ‘Onlar istedikleri yere gidebilir’ diyeceksiniz.

On bin km öteden gelip bu memleketin milletine ayar vermeye kalkma, bu senin haddin değil.”

İlgili Haberler