Cavcav, dünya basınının dilinde

Cavcav, dünya basınının dilinde
Gençlerbirliği’nin, teknik direktör Yılmaz Vural’ın görevine 6 gün içinde son vermesi uluslararası basında da alay konusu oldu

Avrupa ve dünya basınının önde gelen yayın organları olayı manşetlerine taşıdı. İngiliz BBC, Cavcav’ın başkent temsilcisinde başkan olarak görev aldığı süreçte 55 kez teknik direktör değişikliğine gittiğini belirtti. Haberde, İngiltere’den Torquay United’ı çalıştıran Leroy Rosenior (10 dakika) ile Crystal Palace’da görev alan Dave Bassett’in (4 gün) ardından en erken kovulan 3. teknik adamın Vural olduğu belirtildi. Fransız L’equipe ise Cavcav’ın sezon başından bu yana Stuart Baxter, Mehmet Özdilek, Mustafa Kaplan ve Kemal Özdeş’i de kovduğunu yazdı. Alman Spiegel, “Gençlerbirliği’nde teknik direktörlük yapmak, iş güvenliği yönünden çok yüksek risk teşkil ediyor” değerlendirmesinde bulundu. Portekiz medyasından MaisFutebol da başkent ekibi için bu sezonun kolay geçmeyeceğini belirterek, “Teknik direktör Yılmaz Vural, İlhan Cavcav’ın bu sezonki son kurbanı oldu” ifadesini kullandı.

 

TFF ve Birlik harekete geçti

Gençlerbirliği’nde Yılmaz Vural’ın görevden alınması TFF ve Kulüpler Birliği’ni harekete geçirdi. İki kurum durumu 7 Ocakta yapacakları toplantıda ele alacağını duyurdu. Birlik Başkanı Göksel Gümüşdağ da yaptığı açıklamada,  “Vakfımızın 7 Ocak Perşembe günü yapacağı bir toplantı var. Orada ilk yarının değerlendirmesi ve aynı zamanda Süper Lig AŞ’nin yapılandırılmasını görüşeceğiz. Teknik adam değişiklikleri konusunu da gündeme aldık.

 

Üzülmez listeye girdi

Dünya gündemine giren Gençlerbirliği’nde teknik direktör arayışları bütün hızıyla sürüyor. Eskişehir maçı sonrası Yılmaz Vural ile yollarını ayıran Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, aday listesine, Mesut Bakkal ve Sergen Yalçın’dan sonra İbrahim Üzülmez’i de ekledi. Üzülmez, son olarak PTT 1. Lig’de Elazığspor’u lider yapmasına rağmen ekonomik sorunlar nedeniyle görevi bırakmıştı. Cavcav’ın önümüdeki günlerde Üzülmez’le masaya oturması bekleniyor.