CHP Kadın Kolları Başkanlığı için yarışacak isimler belli oldu

CHP Kadın Kolları Başkanlığı için yarışacak isimler belli oldu
CHP’li kadınlar yeni Kadın Kolları Başkanlarını seçmek üzere Bilkent Odeon’da toplandı. Kurultay Divanı’nın yaptığı açıklamaya göre Fatma Köse ve Aylin Nazlıaka’nın adaylığı kesinleşti. Kıyasıya rekabet bu isimler arasında geçecek.

Berkay Bigeç / Yeniçağ Ankara

CHP Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka Genel Merkez’de yaptığı basın açıklamasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayarak “Kadınlara rol biçmeye çalışan bu zihniyettekiler de hiç şüphesiz bu kadın katillerinin azmettiricileridir” diyerek açıklamıştı. Yeniçağ’a açıklama yapan Nazlıaka “Kendimi çok gururlu ve onurlu hissediyorum, delegemiz en doğru kararı verecektir. Türkiye’deki kadınların hakkının/hukukunun korunması için elimden geleni yapacağım, var gücümle çalışacağım” dedi. 

Kurultaya, Türkiye’nin çeşitli illerinden 650 kadın delege katıldığı bildirildi. 

chp-kadin2.jpeg

CHP Kadın Kollları Kongresi, yeterli çoğunluk olmadığı için bir saat gecikmeyle başladı. Ankara Bilkent Odeon'da saat 10:00'da başlayacağı duyurulan kurultay, saat 11:00'de ancak başlatılabildi. 

Daha önce aday olacağını açıklayan Ayten Gülsever, Aylin Nazlıaka lehine yarıştan çekilme kararı aldı. Bu gelişmenin ardından daha önce adaylığını açıklayan Sibel Parmaksız da Nazlıaka lehine adaylıktan çekilme kararı aldı. 

Mevcut Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse ise kadınlara yönelik şiddete, AKP iktidarının kadın politikalarına ve siyasette kadın engeline vurgu yaptı.

Fatma Köse, "Kadına sen bilemezsin senin yerine ben düşüneceğim diyenlere gerekli cevabı vereceğiz. Bu bizim Atatürk’e borcumuz” dedi. 

Fatma Köse'nin konuşması sırasında kadın delegeler "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları attı.

Kurultay salt çoğunluğun sağlanmasıyla başladı. CHP PM uyesi Gökçe Gökçen Divan Başkanı olarak seçildi.Saat 11.00’da başlayan kurultay, pandemi koşulları nedeniyle açık havada ve seyircisiz olarak yapılıyor.

chp-kadin.jpeg

ADAYLAR KONUŞMA YAPTI

Adaylığı kesinleştikten sonra konuşan mevcut başkan Fatma Köse sözlerine “emek en yüce değerdir” diyerek başladı. Bazı isimlerin il ve ilçe başkanlarına kendisi aleyhinde baskı yapıldığını söyleyen Köse “Şimdi size bir dedikoduyu anlatmak istiyorum. Güya beni Genel Başkanımız çağırmış ve “Fatma Hanım bu sene aday olmayın” demiş. Ben de “tamam” demişim.” Bu büyük bir yalan. Sayın delegeler lütfen iradenize baskı uygulanmasına izin vermeyin” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Nazlıaka ise  “AKP iktidarı döneminde kadına hiçbir değer verilmedi. Biz bu ülkeyiz aydınlık yarınlara taşıyacak kadınlarız. Istanbul Sözleşmesini tartışmaya açan karanlık zihniyeti de tarihe gömeceğiz. Kadınların ne kadar güçlü olduklarını herkese göstereceğiz, bunu bilmeyenlere de bunu öğreteceğiz. Kadın kotası diyoruz ya hani gün gelecek erkekler o kotalara ihtiyaç duyacak. Neden adayım biliyorum biliyor musunuz sokakta, otobüste ölüdürülen kadınlar için adayım. Kadınların tüm hayatına müdahale eden o zihniyete haddini bildirmek için adayım.  Güvencesiz, sigortasız çalıştırılan kadınlar için adayım” dedi.