CHP'de iş birliği gereği adaylığı çekilen Akın'dan açıklama

CHP'de iş birliği gereği adaylığı çekilen Akın'dan açıklama
CHP-İYİ Parti arasında varılan iş birliği gereği partisi tarafından adaylığı çekilen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Benden fedakarlık yapmam isteniyorsa, vatanım için gözümü kırpmadan yaparım. Adaylık benim şahsi meselem olamaz" dedi.

CHP Parti Meclisi bugün yaptığı toplantı sonucunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için Ahmet Akın'ın adaylığını geri çekme kararı aldı. 

Adaylığı geri çekilen CHP Milletvekili Ahmet Akın, kararın ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı.

"Parti Meclisimizin aldığı kararla, açıklanan adaylığım resmi olarak devam ettiği için bugüne kadar açıklama yapmadım" ifadeleriyle kararı duyuran Akın, şöyle devam etti:

"ADAYLIK BENİM ŞAHSİ MESELEM OLAMAZ"

"Milletimiz için hayırlı olsun. Benden fedakarlık yapmam isteniyorsa, ülkem için, milletim için, vatanım için gözümü kırpmadan fedakarlık yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Adaylık benim şahsi meselem olamaz. Meselemiz, memleket meselesidir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığım açıklandığı günden bu yana, parti örgütümüzün her kademesindeki mücadele arkadaşlarım başta olmak üzere, bana kucak açan, sahip çıkan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."

İYİ PARTİ'NİN ADAYI DESTEKLENECEK

CHP-İYİ Parti arasında yerel seçimlere ilişkin varılan iş birliği kararı doğrultusunda CHP, Balıkesir adayını geri çekerken bu ilde İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok'un destekleneceği de kesinlik kazanmış oldu.

 

İlgili Haberler