CHP’den istifa eden İlgezdi İmamoğlu’nu suçladı

CHP’den istifa eden İlgezdi İmamoğlu’nu suçladı
CHP’den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ekrem İmamoğlu'nun Ataşehir'de belediye başkan adayı olarak kendisiyle yol yürümeyeceği kararını şahsına ilettiğini öne sürdü.

CHP'den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Başkanı İmamoğlu'na suçlamalarda bulundu.

İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada partisinin bayrağını dalgalandırmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için aday gösterilmediğini ileri süren İlgezdi, aday gösterilmediği için değil partisinin kurumsal kimlik ve hiyerarşisini korumak adına istifa ettiğini açıkladı.

Açıklamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suçlayan İlgezdi şu ifadelere yer verdi:

26 Ocak Cuma günü sabah saat 09.00'da İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu şahsımı makamına davet ederek benimle bir görüşme gerçekleştirdi. Mevkidaşım Sayın Ekrem İmamoğlu, Ataşehir'de belediye başkan adayı olarak benimle yol yürümeyeceği kararını şahsıma ifade etti. Bu kararı bana ilettiğinde partimizin en üst kurulları olan ve aday belirlemede tek yetkili merci olan MYK ve PM henüz toplanmamıştı. Yani Ataşehir ile ilgili bir karar alınmamıştı.

Yüz yıllık ulu çınar olan partimizin hukuki işleyişi ve parti kültüründe üst kurullarında karar alınmadan böylesi bir kararı tarafıma tebliğ etmeye mevkidaşım olan bir belediye başkanının görev ve yetkisi yoktur. Bu kararı alacak kurul, MYK ve PM'dir. Buradan soruyorum herkese, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, şahsımla ilgili hangi görev ve yetki ile böyle bir karar veriyor ve partimizin üst kurullarının karar alma yetkisini hangi hakla kullanıyor?

ge-ovswxcae0q5x.jpg

ge-ovsuxmaalgc7.jpg