CHP'den operasyon açıklaması

CHP'den operasyon açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye kendi sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmasına asla izin vermemeli” diyerek Suriye’deki YPG hedeflerine yönelik olası operasyona destek bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün birkaç güne kadar Suriye’de Fırat’ın doğusunda kalan YPG kontrolündeki bölgeye yönelik askeri operasyon başlatılacağını duyurmuştu.

ABD ise IŞİD’e karşı savaşan Amerikan askerlerini tehlikeye atacağı gerekçesiyle Türkiye’nin olası harekatının ‘kabul edilemez’ olduğunu açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alması gerektiğinin bilincinde olduklarını söyledi.

CHP lideri şöyle devam etti: “Türkiye Ortadoğu’da kendi güvenliğini sağlamak zorunda. Orada oluşabilecek bütün terör unsurlarına karşı da Türkiye’nin dikkatli bir politika izlemesi lazım. Eğer Türkiye’nin çıkarları gerektiriyorsa elbette ki her türlü operasyonu yapma hakkına sahip. Çünkü Türkiye bölgenin en güçlü ülkelerinden birisi ve kendi sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmasına asla izin vermemeli .”