CHP’den Rekabet Kurumu’na Android tepkisi

CHP’den Rekabet Kurumu’na Android tepkisi
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Google ile yaşanan krizde Rekabet Kurumu'nun vatandaşları endişeye sevk ettiğini dile getirdi. Yavuzyılmaz, “Kurum başkanı ve üyelerinin bir kısmının uzunca bir süreden beri sosyal medyadan, siyasi içerikli taraf olduklarına dair paylaşımlar yaptıkları tarafımızca tespit edilmektedir.” açıklamasında bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz , Google'ın Türkiye'ye ambargo kararını dile getirmesinde Rekabet Kurumu'nun tutumunu eleştirdi. Yavuzyılmaz, "Rekabet Kurumu’nun soruna çözüm üretmesi gerekirken, şu anda sorunu bir kriz olarak, bir kaos ortamına doğru sürüklüyor olması ve bu doğrultuda gerekli adımları atmıyor olması, Android işletim sistemi kullanan vatandaşlarımız ve akıllı cihaz üreticilerini büyük bir endişeye sevk etmiştir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Rekabet Kurumu'nun Google'a haksız rekabet ettiği gerekçesiyle ceza vermesini, bu konuda devam eden görüşmelerde Rekabet Kurumu'nun tutumunu değerlendiren bir konuşma yaptı.

Yavuzyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu alınan karar, özellikle Türkiye’nin siyasi olarak Amerika’yla gerginleştiği, Rusya’yla yakınlaştığı, ancak Akdeniz’de olduğu gibi de Rusya’yla da zaman zaman çıkar çatışmaları yaşadığı bir sürece denk gelmiştir, denk getirilmiştir. Rekabet Kurumu’nun soruna çözüm üretmesi gerekirken, şu anda sorunu bir kriz olarak, bir kaos ortamına doğru sürüklüyor olması ve bu doğrultuda gerekli adımları atmıyor olması ise, bugün Google’ın sahibi olduğu Android işletim sistemleri ve bu işletim sistemlerinde yüzde 90 oranında kullanılan Google Search, Youtube, Gmail, Google Maps dediğimiz uygulamalarının kullanılmasını akamete uğratarak, vatandaşımız ve Android işletim sistemini kullanmakta olan akıllı cihaz üreticilerini büyük bir endişeye sevk etmiştir.

“SİYASİ PAYLAŞIMLAR TARAFIMIZCA TESPİT EDİLMEKTEDİR”

Yavuzyılmaz, Rekabet Kurumu’nun siyasallaşmasıyla ilgili sorunların olduğunu belirterek, “Rekabet Kurumu başkanı ve üyelerinin alenen siyaset yapması siyasi bir tercih ortaya koyması ve bunu beyan etmesi yasaktır. Ancak Rekabet Kurumu başkanı ve üyelerinin bir kısmının uzunca bir süreden beri sosyal medyadan, siyasi içerikli taraf olduklarına dair paylaşımlar yaptıkları tarafımızca tespit edilmektedir. Nihai çözüm Türkiye’nin yüzde yüz yerli, yüzde yüz milli işletim sistemini pazarlayabileceği kadar geliştirmesi ve bu doğrultuya yüzünü dönerek devlet kurumlarının yatırım yapmasını sağlamasıdır. Arama motorlarını da Türkiye'nin yerli ve milli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yayması ve kullandırmasının sağlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler