CHP'li Milletvekili Ahmet Önal: ''Siz de kaybedeceksiniz, biliyorsunuz''

CHP'li Milletvekili Ahmet Önal: ''Siz de kaybedeceksiniz, biliyorsunuz''
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Meclis'te bir bütçe konuşması gerçekleştirdi.

2020 Bütçe Konuşmaları hala devam ederken, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal da bütçe konuşmalarına katıldı.

Milletvekili Ahmet Önal''ın gerçekleştirdiği konuşma şu şekilde:

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Milli Savunma Bakanlığı nın 2022 yılı bütçesi hakkında parti grubum adına söz almış bulunuyorum. 

Öncelikle Yüce Heyetinizi ve ekranları başında bizleri izleyen Aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum. Sözlerime başlarken Bahar Kalkanı harekât bölgesinde şehit olan hemşehrimiz Piyade Uzman Çvş. Emre Ceylan kardeşimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ailelerine sabırlar, milletimize baş sağlığı diliyorum.

Değerli arkadaşlar;

Türkiye’ miz, içerisinde bulunduğu coğrafya, sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginlikleri,  dünyanın en önemli petrol rezervlerine olan yakınlığı, üç kıtayı birbirine bağlayan konumu sebebiyle belki de dünyanın en önemli stratejik konumuna sahip ülkelerinden birisidir. 

Bu konumunun yanı sıra ülkemiz, komşularının içerisinde bulunduğu siyasi kriz ve kargaşalardan da etkilenmekte, sık sık göç dalgalarının merkezi haline gelmektedir. Tüm bu sebeplerle milli güvenliğimiz, hem ülkemiz hem de içerinde bulunduğumuz coğrafya açısından son derece önem arz etmektedir. 

Bu kapsamda Yurt Güvenliğimizin teminatı olan Milli Kurumların kamuya ait olma özelliğinin korunması aynı zamanda bir zorunluluktur. 

Ancak; Ordumuzun göz bebeği tank palet fabrikasına yapılanlar, ardından Milli Savunma Sanayimizin kurucu unsurlarından olan Makine ve Kimya Fabrikaları nın yapı ve statüsününün tüm itirazlarımıza rağmen değiştirmesi aslında ne kadar yerli ve milli olduğunuzu kanıtlar gibiydi.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;

Bakın size MKE hakkında bir konu daha anlatayım; 

Kurumun verdiği 300 kişilik personel alım ilanına 80 bin kişinin müracaat etmesi aslında ülkemizdeki işsizliğin ne boyutlara ulaştığının da en önemli göstergesi oldu. 

Sayın Bakan, Komisyon Toplantısında sorduğum ancak cevap vermediğiniz soruları burada halkımızın huzurunda tekrar sormak istiyorum;

Kurum tarafından yapılan yazılı sınava hangi neden ve gerekçeyle sadece birkaç bin kişi çağırıldı? Açıklamadınız.

Yazılı sınav sonuçları neden hala açıklanmadı? Sınav sonuçları açıklanmamışken kimler mülakata çağırıldı ve hangi kriterlere göre iş başı yaptırıldı? Sordum, Açıklamadınız.

İktidar partisi ve ortakları tarafından Kurumun Kırıkkale Fabrikalarına yapılacak işçi alımlarına Kırıkkale de ikamet etme şartı aranacağı sözü verilmesine rağmen neden bu söz tutulmadı? Açıklamadınız.

Bu yaptıklarınızla Kırıkkale de binlerce gencimiz iş beklerken, onların derdine derman olmadınız, gençlerimizin umutlarını tükettiniz. 

Kurumda çalışan 1400 e yakın taşeron işçinin sözleşmeleri Aralık ayının sonunda bitiyor. Yılbaşından itibaren MKE de çalışan Taşeron işçilerinin durumları ne olacak, Sordum Cevap Vermediniz.

Bitmek tükenmek bilmeyen hırslarınız yüzünden Kırıkkale de Makine Kimya Fabrikalarında çalışan Binlerce insan aileleri ile birlikte şehri terk etti. Yerine yeni işçi alımını dahi beceremeyip, şaibe karıştırdınız. İşe girmeyi bekleyen binlerce Kırıkkaleli yi önce AK Parti ye üye ol sonra müracaat et diyerek umutlarıyla oynadınız.

Giden personel yerine bir tek Kırıkkale de yaşayanlar işe başlayamadı. Sebebini sordum Açıklamadınız. Israrla Kırıkkaleli ler adına bu soruları tekrar soruyorum sayın Bakanım.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;

Bizim gündemimiz vatandaşımız, Bakın vatandaşımız ne diyor;

Geçen yıl tonu 3 bin lira olan gübre, bu yıl 14 bin lirayı geçti,

Mazotun litre fiyatı 10 lira,

Yemin torba fiyatı 70 liradan 250 liraya çıktı,

Çiftçi, besici perişanım diyor, duyan yok. 

Geçen yıl söz verilen kuraklık destekleri halen ödenmedi. İlk defa bu yıl Kırıkkale de çiftçimiz gübresiz tohum ekti. 

Borçların erteleneceği sözü yine tutulmadı. Bir tarafta Ziraat Bankası; diğer tarafta Tarım Kredi Kooperatifleri. Çiftçinin faiz borcu çığ gibi büyüyor, çiftçi feryat ediyor duyan yok.

Memlekette herkes perişan bir tek siz mutlusunuz. 

Bakın son birkaç ayda Kırıkkale’de ekmeğe 50 kuruş zam geldi. Elektrik, doğalgaz, Ayçiçek yağı, un, seker, yumurta fiyatları almış başını gitmiş.

Vatandaşımız geçinemiyor; Kırıkkale küçülüyor; İlçeler, köyler boşalıyor; Önlem alın diyoruz duymuyorsunuz. 

Tüm bunlara çözüm üretmesi gerekenler vatandaşımıza porsiyonunuzu küçültün, doğalgazı kısın diyor. Milletin aklıyla alay ediliyor. 

Gerçek tablo bu kadar karanlık olsa da birazdan İktidar partisi temsilcileri kürsüye çıkacak; Ülkemizin nasıl büyüdüğünü, Almanya’ nın bizi kıskandığını, 

Uzay teknolojisinde Amerika’yı geçtiğimizi, Ay’a yapacağımız yolculuğu, Çiftçinin-Emeklinin-Asgari ücretlinin halinden memnun olduğunu anlatacak.

Sanki ülkeyi 20 yıldır muhalefet yönetiyormuş gibi bizleri suçlayacak,  

Tüm bunları yaparken Tank Palet Fabrikasını, Makine Kimya Fabrikalarını yok edenler kendilerine Milli; bizlere Gayri Milli diyecek.

Ama ne yaparsanız yapın artık inandıramıyorsunuz. 

Size tavsiyem biran önce seçim kararı alın, ülkeyi seçime götürün ve bu ülkenin evlatlarına daha fazla zarar vermeyin.

Siz de çok iyi biliyorsunuz kaybedeceğinizi. 

Ama siz kaybederken,

Bizimle birlikte işsiz gencimiz, çiftçimiz, emeklimiz, esnafımız, asgari ücretlimiz, kısacası 84 milyon vatandaşımız kazanacak, diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.