Cimbom şampiyonluk yolunda ağır yara aldı

Cimbom şampiyonluk yolunda ağır yara aldı
Spor Toto Süper Lig’in 31.haftasında Galatasaray ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maçta Karadeniz ekibi mücadeleyi 4-3 kazandı. Karşılaşmada Galatasaray'ın gollerini Yedlin, Emre Akbaba ve Meriah'tan (KK) geldi. Konuk Rizespor ise Samudio, Boldrin, Skoda ve Fernando'nun attığı gollerle galibiyete uzandı.

Spor Toto Süper Lig''in 31. haftasında heyecan başladı. Gecenin maçında Galatasaray sahasında Çaykur Rizespor''u konuk etti. Uzatmalarla birlikte 103 dakika süren karşılaşmada kazanan 4-3''lük skorla Çaykur Rizespor oldu.

Çaykur Rizespor’un gollerini Braian Samudio, Fernando Boldrin, penaltıdan Milan Skoda ve Fernando Andrade attı. Galatasaray’ın gollerini ise DeAndre Yedlin, Emre Akbaba ve Yassine Meriah (KK) kaydetti.

HEM MARCAO HEM LUYINDAMA CEZALI

Galatasaray''ın sahasında oynadığı Çaykur Rizespor maçında sarı kart gören Luyindama ve Marcao, gelecek hafta oynanacak Hatayspor mücadelesinde cezalı duruma düştüler.

Bu sonucun ardından Galatasaray 61 puanda kalırken konuk Çaykur Rizespor puanını 34''e yükseltti.

Milli maç arasından sonra Galatasaray deplasmanda Hatayspor’a konuk olacak. Çaykur Rizespor ise, sahasında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek.

RASİM ÖZTEKİN''İN FOTOĞRAFI TRİBÜNDE

Önceki hafta vefat eden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin''in büyük boy fotoğrafı maç öncesinde tribüne konuldu.

Galatasaray Kulübünün divan kurulu üyesi de olan Öztekin''in Anadolu Ajansı muhabiri Berk Özkan tarafından daha önce bir maçta çekilen fotoğrafı, Türk Telekom Stadı''nda müsabakaları takip ettiği koltuğa bırakıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Türk tiyatrosu ve sinemasının usta oyuncusu Rasim Öztekin, bu akşam Türk Telekom Stadı''nda her zamanki yerinden en büyük aşkı Galatasaray''ın yanında. Unutulmayacaksın büyük usta." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan karşılaşma öncesinde, 16 Mart Salı günü vefat eden Galatasaray ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Erhan Önal için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İKİ TAKIMIN 11’LERİ:

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Saracchi, Etebo, Gedson, Feghouli, Emre Kılınç, Mohamed, Falcao.

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Morozyuk, Selim Ay, Talbi, Melnjak, Dokovic, Fabricio, Boldrin, Samudio, Fernando, Skoda

MAÇTAN NOTLAR:

İLK YARI

1'' Maç başladı.

2'' GOOLL!! Çaykur Rizespor Braian Samudio''nun attığı golle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçiyor. Saracchi''nin geriye doğru kullandığı taç atışında Luyindama''nın büyük hatası sonrası araya giren ve topu kapan Samudio, karşı karşıya pozisyonda Muslera''nın üzerinde aşırı aşırttı ve top ağlara gitti.

6'' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Emre Kılınç''ın ceza alanına gönderdiği ortasında Milan Skoda kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

8'' Rizespor''da Fernando Boldrin''in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını Christian Luyindama uzaklaştırdı.

14'' GOOLL!! Galatasaray DeAndre Yedlin''in attığı golle Çaykur Rizespor karşısında 1-1''lik beraberliği yakalıyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Emre Kılınç''ın ceza alanına gönderdiği ortasında savunmadan seken topta DeAndre Yedlin şutunu çekti ve top ağlara gitti.

21'' Gollerin ardından Galatasaray oyunu yarı alana yıktı ve pozisyon arıyor.

22'' Milan Skoda''nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta savunmadan seken top kaleci Fernando Muslera''da kalıyor.

27'' TEHLİKE! Sağ kanattan hızla gelişen Rizespor atağında Fabricio ortaladı, Samudio''nun kafayla indirdiği topa penaltı noktası üzerinden Boldrin vurdu ancak top farklı şekilde üstten auta çıktı.

31'' GOOLL!! Galatasaray Emre Akbaba''nın attığı golle Çaykur Rizespor karşısında 2-1 öne geçiyor. Sağ kanattan topu alan Emre Akbaba, içe doğru katetti, uzaklardan sert şutu ağlara gitti.

34'' Çaykur Rizespor''da Selim Ay, Etebo''ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

38'' Galatasaray''da Falcao''nun serbest vuruştan kullandığı topu Gökhan Akkan çok iyi çıkardı ve topu kornere yolladı.

42'' GOOLL!! Çaykur Rizespor Fernando Boldrin''in golüyle Galatasaray karşısında 2-2''lik eşitliği sağlayan golü buluyor.

45'' İlk yarının sonuna 3 dakika eklendi.

45'' Taç çizgisine yakın noktada ikili mücadele sırasında Mykola Morozyuk, Emre Kılınç''a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

45'' Luyindama, hava topunda Skoda''ya dirseği sonrası sarı kart gördü.

45'' İlk yarı bitti.

İKİNCİ YARI

46'' İkinci yarı başladı.

49'' Rizespor''da Selim''in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

52'' Çaykur Rizespor penaltı kazanıyor. Braian Samudio''nın kafa vuruşunda DeAndre Yedlin''in kaleye giden topu elle kesmesi nedeniyle Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösteriyor.

54'' GOOLL!! Çaykur Rizespor Milan Skoda''nın penaltıdan attığı golle Galatasaray karşısında bir kez daha öne geçiyor ve skoru 3-2''ye getiren golü buluyor.

57'' Galatasaray iki oyuncu değişikliği yapıyor. Emre Akbaba ile Emre Kılınç oyundan çıktı, Onyekuru ve Kerem Aktürkoğlu oyunda.

58'' Kaleci Gökhan Akkan''ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre durmuştu. Ancak önemli bir durum yok.

60'' Kerem Aktürkoğlu''nun kaleyi cepheden gören şutu, kaleci Gökhan''da kaldı.

61'' Çaykur Rizespor''da Selim Ay oyundan çıktı, Meriah girdi. Michalak girdi, Skoda kenara geldi.

63'' DeAndre Yedlin''in sağ çizgiden ceza alanına gönderdiği ortasında Yassine Meriah topu uzaklaştırıyor.

68'' Bu dakikalarda Galatasaray oyunu yarı sahaya yıkmaya çalışıyor. Rizespor ise kontra ataklarla pozisyon bulmak istiyor.

69'' Kaleci Gökhan Akkan''ın sakatlığı sebebiyle oyun durdu. Oyundan çıktı ve yerine yedek kaleci Tarık Çetin oyuna girdi.

71'' Galatasaray iki değişiklik daha yaptı. Feghouli ve Arda Turan oyuna girerken, Gedson ve Mostafa oyundan çıktı.

74'' GOOLL!! Galatasaray Yassine Meriah''ın kendi kalesine attığı golle Çaykur Rizespor karşısında tekrardan beraberliği yakalıyor.

76'' Sol taraftan ikili mücadelede DeAndre Yedlin Konrad Michalak''ı formasından çekerek yere düşüyor ve hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösteriyor. VAR''da kontrol edilen pozisyon sonrası penaltı iptal edildi.

79'' Galatasaray''da Yedlin ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Galatasaray 10 kişi.

80'' Mykola Morozyuk''un pas vererek kullandığı serbest vuruşta Damjan Djokovic''in sağ çaprazdan yaptığı yerden vuruş yandan auta gidiyor.

84'' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Sofiane Feghoulinin ceza alanına gönderdiği ortasında Mykola Morozyuk ön direkte topu uzaklaştırmayı başarıyor.

88'' Galatasaray''da Marcao sarı kart gördü.

90'' Maçın sonuna 12 dakika eklendi.

90'' GOOLL!! Çaykur Rizespor Fernando Andrade''nin attığı gole Galatasaray karşısında 4-3 öne geçiren golü buluyor.

90'' Çaykur Rizespor Erik Sabo ile gole yaklaşıyor.Fernando Andrade''nin pasında topla buluşan Erik Sabo''nun ceza yayından yaptığı vuruşta kaleci Fernando Muslera topu çeliyor. Dönen topta son anda Oghenekaro Etebo araya girip topu uzaklaştırıyor.

90'' Galatasaray Ryan Babel ile gole yaklaşıyor. Ryan Babel ceza sahası yayında topu kontrol edip sağ ayağıyla çektiği sert şutu son anda kaleci Tarık Çetin müdahalesi ile topu son anda kornere çeliyor.

90'' Maç bitti.