Çin'de 8 ay sonra ilk kez koronadan biri öldü

Çin'de 8 ay sonra ilk kez koronadan biri öldü
Koronanın ortaya çıktığı Çin'de son günlerde vakalarda artış yaşanırken, Mayıs ayından bu yana ilk kez korona virüs nedeniyle bir ölüm bildirildi.

Çin’de 8 ay sonra ilk ölüm

Aldığı önlemlere ve test yoluyla salgını büyük ölçüde kontrol altına aldığı belirtilen ülkede 138 kişinin enfekte olduğu açıklandı. Bunun Mart'tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı olduğu ifade edildi.
yenicag-cin6.jpg
DSÖ UZMANLARI ÇİN'E ULAŞTI
Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) uzmanların, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) kaynağıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Çin'e geleceği bildirilmişti. Reuters haber ajansının aktardığı bilgiye göre, DSÖ uzmanları Çin'e vardı.
DSÖ uzmanlarından oluşan bir heyetin, Kovid-19 salgınına neden olan virüsün kaynağını araştırmak üzere Çinli meslektaşlarıyla görüşeceği kaydedildi.
yenicag-cin2.jpg
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, 6 Ocak'ta düzenlediği olağan basın toplantısında, Kovid-19 kaynağının araştırılması için örgütle istişareler yürütüldüğünü açıklamıştı.
yenicag-cin7.jpg
DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 5 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Kovid-19'un kökenini araştırmak için Çin'e gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının durumuna ilişkin "Çinli yetkililerin Çin'e gidecek heyet için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik. Ekibin iki üyesinin (Çin'e) yolculuklarına çoktan başlamış olması ve diğerlerinin de son dakikada seyahat edememesi nedeniyle bu haber beni büyük hayal kırıklığına uğrattı." ifadesini kullanmıştı.
yenicag-cin.jpg
DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise vize sorununun DSÖ bilim heyetinin Çin'e girişine engel olduğunu söylemişti.
 

Kaynak: Habertürk