Çin'den şaşkınlık yaratan silah

Çin'den şaşkınlık yaratan silah
Çinli bilim insanları, hedeflerini iz bırakmadan etkisiz hale getirebilmek için bir silah üretti.

The South China Morning Post’un (SCMP) aktardığına göre, Çin''in üretimde bulunduğu silah, bir uydunun egzoz ağzının içine yerleştirilebiliyor. Silah hakkında yayınlanan bir makaleye ulaşan SCMP’nin aktarımına göre silah, “zaman kontrollü, sabit patlama” yapabilir halde.

ARDINDA İZ BIRAKMIYOR

Üretilen silahın ilgin yanı ise, infilak ettikten sonra uyduyu hasar görmemiş gibi gösterip, aracın iç mekanizmasına zarar veriyor. Patlama kısmen kontrollü olduğu için motor arızasıyla karıştırılma ihtimali yüksek oluyor.

Silahın bir uyduya nasıl yerleştirileceği tam olarak belirli olmasa da, bu yöntem, rahatsız edici uzay keşif araçlarından kurtulmanın yeni bir yolunu sunuyor. Kolayca tespit edilebilen lazer ve füzelerden farklı olarak, bu yeni silah, yörüngedeki aktif uydulara yönelik gelecekteki casusluk sabotajlarına dair ipuçları veriyor.

UZAY SİLAHLARI ARTMAKTA

Yakın zamanda Çin, uydu savar silahları cephanesini büyüterek, ABD’nin yörünge uzay araçlarına dönük saldırı ihtimalini arttırarak, Washington''a korku salıyor. Pentagon, kendi uydu savar silahları cephanesini kurmaya çalışırken, Çin süreci hızlı ilerletiyor. Geri kalmamak için Rusya da kendi uzay silah araştırmalarına başladı.

Mevcut durum, Soğuk Savaş dönemi boyunca gördüğümüz ürkütücü silahlanma yarışı döngüsünü hatırlatıyor. Bir ülke diğer bir ülkenin silah ürettiğini görüyor ve kendi silahlarını üretme isteği ortaya çıkıyor. Dünya durmaksızın artan ölümcül silahlarla doluyor. Hipersonik silahları da denkleme eklersek, elimizde hiç kimsenin istemediği "Soğuk Savaşa devam" senaryosu kalıyor.

İlgili Haberler