Çip yasası yürürlüğe giriyor: ABD Başkanı Joe Biden imzaladı

Çip yasası yürürlüğe giriyor: ABD Başkanı Joe Biden imzaladı
Küresel çapta bir süredir devam eden yarı iletken çip krizine karşı ABD yeni bir hamle yaptı. Çin’e karşı teknolojik rekabeti artırmaya çalışan ülke, 52 milyar doları yarı iletkenlere olmak üzere 280 milyar dolar sektörel destek vereceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, CHIPS and Science Act’ı (Çipler ve Bilim Yasası) imzaladığını açıkladı. Senato’da kabul edilen yasa ile hem çip krizine çözüm bulunması hem de Çin ve Tayvan gibi ülkelere karşı rekabetin artırılmasının hedefleneceği duyuruldu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Başkan Biden, Amerikan yarı iletken endüstrisindeki yatırımları teşvik etmek istediklerini ifade etti. 

Yerli bellek ve yonga üretimini artırması için Micron’a 40 milyar dolar, Qualcomm ve GlobalFoundries’e ise 4,2 milyar dolar verileceği söylendi.

Şu anda hangi üreticilerin sübvansiyondan yararlanacağı bilinmiyor, ancak ABD’de üretim yapan birçok firmanın Çin’de de fabrikaları bulunduğu biliniyor. Intel, Çin’deki bir fabrikayı satın almak istemiş, ancak Ticaret Bakanlığı’nın baskısı sonrasında bu kararını iptal etti.

İlgili Haberler