Twitter ve Cluphouse ezeli rekabette!

Twitter ve Cluphouse ezeli rekabette!
Twitter, yeni güncellemesinde Spaces kayıtlarının düzenleme ve paylaşma imkanı sunarak Cluphouse ile rekabetine farklı bir soluk getiriyor.

O düzenlemeyle rekabetin dengesinde değişiklik olacak

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için sık sık yeni özellikler sunuyor. Platform, bundan yola çıkarak ve Spaces kayıtlarının düzenleme özelliğini test etmeye başladı. Açıklama sonrası ise geçtiğimiz günlerde haberi yapılan Podcast özelliği akıllara geldi.

Sohbet platformu Clubhouse, Twitter’ın getirdiği bu yeni özelliği Eylül ayında duyurmuştu. Sosyal medya platformlarının birbirlerinden özellik alması oldukça yaygın bir durum. Çünkü kullanıcılarını kendilerine çekerek birbirleriyle olan rekabeti artırıyorlar. Peki bu özellikler şimdilik hangi cihazlara geldi ve nasıl çalışacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Twitter Spaces düzenleme özelliği

ShifttDelete''de yer alan habere göre; sosyal medya devi Twitter, yeni getirdiği özellikle kullanıcılarının Spaces kayıtlarının kırpıp düzenlemesine olanak tanıyor. Platform, kullanıcıların sesleri 30 saniyelik kayıt yaptıktan ve düzenledikten sonra kalıcı olarak tweet yoluyla paylaşmasını sağlıyor. Twitter’ın bu özelliği getirmesi özellikle de rakip platformlar olan Clubhouse için rekabet oluşturacak. Çünkü kayıtlar platformun sadece kendi kullanıcılarıyla geniş bir kitleye ulaşabilir.

İlerleyen zamanlarda kayıt düzenlemelerinin 30 saniyenin üzerine çıkması halinde ise uzun süreli paylaşımlar Podcast şeklinde sunularak Spotify için rekabet yaratabilir. Fakat sosyal medya platformunun ilk duyurusuna göre bu özellik paylaşmak istediğimiz küçük kayıtlar için oluşturuldu. Twitter Spaces düzenleme özelliği, şimdilik sadece iOS cihazlar için kullanıma açıldı. İlerideki günlerde ise Android ve masaüstü kullanıcılar için açılacak.