Çocukların kavgasına büyükler de karıştı. Barışmak için buluştular silahlı çatışmaya girdiler

Çocukların kavgasına büyükler de karıştı. Barışmak için buluştular silahlı çatışmaya girdiler
İzmir'in Konak ilçesinde çocuk kavgasına ailelerin de dahil olmasıyla yaşanan gerilimin son bulması için iki aile barışmak amacıyla bir araya geldi. Aileler arasında çıkan tartışma bir anda tabanca ve pompalı tüfeklerin kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Olayda 2'si ağır 6 kişi yaralanırken 2 şüpheli gözaltına alındı. 

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Konak ilçesinin Zafertepe Mahallesi''nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde iki ailenin çocukları arasında çıkan kavgaya büyükler de dahil olunca gerginlik yaşandı. Aradaki gerginliğin büyümemesi için ortak arkadaşlarının girişimi ile iki aile barışmak için bir araya getirildi. Barış görüşmesi sırasında taraflar arasındaki sözlü tartışma aile bireylerinin tekmeli yumruklu kavgasına dönüştü.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ ÇATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

Aileleri barıştırmak amacıyla buluşturan yakınlarının ayırmaya çalışmasına rağmen tekme ve yumruklu kavga, bir anda bıçak ve silahların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Pompalı tüfek ve tabanca ile açılan ateş sonucu Muhammet B. (27), Zübeyde B. (22), Hamide B. (62), Serkan İ. (32), Burhan B. (21) ve Ramazan Y. (44) vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçma ve mermilerle yaralandı.

6 KİŞİ YARALANDI

Çevrede oturanların büyük korku yaşadığı olay yerine ihbar üzerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralıların bazıları ambulans ile bazıları ise vatandaşların yardımıyla hastanelere götürüldü. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde tedaviye alınan Ramazan Y. ve Hamide B.''nin ayağından, Zübeyde B. ve Muhammed B.''nin göğsünden saçma ile yaralandığı öğrenildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi(SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde tedaviye alınan tabancadan açılan ateş ile vuruldukları belirlenen Burhan B.''nin sol dizinden, Serkan İ.''nin ise göğsünden yaralandığı bildirildi. Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan, Serkan İ. ile Muhammed B.''nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. 

Silahlı çatışmaya ilişkin başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında, polis ekipleri olayın yaşandığı sokakta incelemelerde bulundu. Olay yerinde çatışma sırasında kullanılan silahlara ait çok sayıda boş kartuş ve kovan bulundu. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, olaya karıştığı öne sürülen Ali İ. ve Muhammed İ. suç aletleri ile birlikte kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü''ne götürüldü.

Barışmak için bir araya getirilen iki ailenin, gerginliğin artmasıyla tekme ve tokat atarak kavga ettikleri ilk anlar çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde, aileler barışmak için yaptıkları görüşme sırasında gerginlik yaşanınca aile bireylerinin tekme ve yumruklarla birbirlerine saldırdığı görüldü. Olay hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.