Çorlu’daki tren faciasının görüntüleri ortaya çıktı

Çorlu’daki tren faciasının görüntüleri ortaya çıktı
Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, trenin geçişi sırasında makinistin yerinden birkaç santim yükseldiği ve tekrar yerine oturduğu görülüyor.

Tekirdağ’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı.

Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz’da meydana gelen tren kazasında beş vagonun devrilmesi sonucu 25 kişi hayatını kaybetmiş, 300’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre görüntüler için bilirkişi raporunda şunlar kaydedildi: “Lokomotifin geçişi esnasında makinistin koltuktan yaklaşık 5-10 santim yükseldiği ve yeniden koltuğuna oturduğu net bir şekilde görülmüştür. Makinistin hatta bir anormallik olduğunu hissetmesi ile birlikte kamera görüntülerinden seri fren yaptığı hareketlerinden anlaşılmaktadır ancak teknik olarak fren yapmadan önce tren dizisi makinistin intikal reaksiyon süresi boyunca yol aldıktan sonra fren yapabileceği unutulmamalıdır.”

Avukat Turan Hançerli, göçüğün tren geçerken değil önceden meydana geldiğini belirterek “Topraktaki yumuşamanın selle ve yağmurla ilgisi yoktu. Günlerdir sürüyordu. İhmal önceden tespit edilebilir ve kaza önlenebilirdi. Bakım ve kontrol yükümlülüğünün yerine getirilmemesinden kaynaklı ağır bir ihmal var” diye konuştu.

İlgili Haberler