Çukur dizisine sürpriz takviye: İngiliz asıllı Suna Yıldızoğlu kadroya dahil oldu

Çukur dizisine sürpriz takviye: İngiliz asıllı Suna Yıldızoğlu kadroya dahil oldu
Show TV’de yayınlanan Çukur dizinin oyuncu kadrosuna bir ünlü isim daha katılı. İngiliz asıllı Türk oyuncu Suna Yıldızoğlu, dizinin yeni sezonunda yer alacağını sosyal medya hesabından açıkladı. Yıldızoğlu’nun hangi rolü oynayacağı konusunda ise bir açıklama gelmedi.

Show TV’de yayınlanan Çukur dizine yeni bir oyuncu daha ekleniyor. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Suna Yıldızoğlu, dizinin 4. Sezonunda yer alacak isimler arasında girdi. Yıldızoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Çukur 2. sezon 4. bölüm” yazılı bir görsel paylaştı. Suna Yıldızoğlu’nun hangi rolde yer alacağı ise belirsizliğini koruyor.

Ünlü oyuncu Suna Yıldızoğlu, Show TV’de yayınlanan ve yeni sezonu merakla beklenen Çukur adlı dizide oynayacağını açıkladı. Yıldızoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Çukur 2. sezon 4. bölüm” yazılı bir görsel paylaştı.

sunaaaa.jpg

HANGİ ROLDE OYNAYACAĞI SORULARINI YANITSIZ BIRAKTI

Suna Yıldızoğlu’nun yaptığı paylaşıma yüzlerce yorum yağdı. Çukur dizini yakından takip edenlerin hangi rolde oynayacağı sorularını yanıtsız bıraktı. Yıldızoğlu, sadece Çukur’da oynayacağını söyledi.

1-20200816161914.jpg2-20200816161914.jpg3-20200816161914.jpg4-632.jpg5-354.jpg

SUNA YILDIZOĞLU KİMDİR

Suna Yıldızoğlu, 26 Subat 1955 tarihinde İngiltere Bournemouth'da İngiliz bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Gerçek adı, Sonja Eady'dir. Anne ve babası o sekiz yaşındayken ayrıldılar. 2 erkek kardeşi var. İlk okuldayken tiyatro ve dansla uğraştı. 11 yaşındayken ciddi bir şekilde tiyatroya başladı. 1974'te Türkiye'ye gelerek yerleşti.

Sanatçı Kayhan Yıldızoğlu ile evlendi ve adını da Suna Yıldızoğlu olarak değiştirdi, Türk vatandaşı oldu, sonra sinema oyuncusu oldu. Boşandıktan sonra 1978 ile 1986 yılları arasında, şarkıcı Çetin Alp ile 8 yıl yaşamıştır.
Suna Yıldızoğlu'nu Türk seyircisi, Cüneyt Arkın ile birlikte oynadığı "Yıkılmayan Adam", Zeki Alasya – Metin Akpınar ile birlikte oynadığı "Petrol Kralları", Kemal Sunal ile oynadığı "Gol Kralı" ve Metin Belgin ile oynadığı "Sokaktaki Adam" adlı filmlerden tanıyor.

1981 yılında 17. Altın Orfe yarışmasında Özel Burgaz Ödülü ve Gazeteciler Ödülünü kazandı.

1996 yılında "Sokaktaki Adam" filmindeki rolü ile 18. Siyad Türk Sineması Ödülleride En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

1978 ile 2000 arasında filmler, foto romanlar, TV dizilerinde, reklamlarda oyunculuk ile foto modellik ve şarkıcılık yapmıştır.

1978 yılında İzmir Fuarı için sahne teklifi gelince şarkıcı oldu. Şan dersleri aldı. 1978 yılının Aralık ayında Harbiye'de o zaman İstanbul'un en popüler gece kulübü olan Gala Kulüp'te sahneye çıkmaya başladı.

2000 senesinde sahne ve sinema'dan ayrılıp çocuklarının eğitimi için gittiği Avustralya'ya yerleşerek iş hayatına atılmıştır. Avustralya'da "Alaturka" adında bir şirket kurdu ve Türkiye'nin küçük çapta tanıtımını yaptı ve başarılı da oldu. Yaklaşık 7 yıl sonra tekrar ikinci vatanım dediği Türkiye'ye geldi. Halen Türkiye'de yaşamaktadır.