AKP ve MHP arasında üzeri örtülen derin çatlak ortaya çıktı

AKP ve MHP arasında üzeri örtülen derin çatlak ortaya çıktı
Aydın’da MHP’li Karacasu Belediyesi’nde Cumhur İttifakı’ndaki üzeri örtülen derin çatlak Nisan ayı meclisinde gün yüzüne çıktı. MHP’li 2 meclis üyesi AKP’li adaya oy vermeyince encümen üyeliğine CHP’li isim seçildi.

Aydın’da MHP’li Karacasu Belediyesi’nde Nisan Ayı meclisinde Cumhur İttifakı’ndaki kriz gün yüzüne çıktı. Encümen üyesi seçiminde grup toplantılarında AKP Memduh İlgili, MHP ise Mehmet Demiralak üzerinde karar kıldı. Ancak anlaşmaya uymayan MHP’li 2 meclis üyesi MHP''li, iki AKP’li adaya oy vermedi. Oyların çoğunluğunu alan CHP’li Meclis Üyesi Nuri Öncü encümenliğe seçildi.

İktidarda olan partiler açısından belediyenin en önemli birim olan encümen üyeliğinde, meclis çoğunluğuna rağmen bir koltuğu muhalefete kaptıran MHP''li Belediye Başkanı Mehmet Erikmen Ses Gazetesi’ne yaptığı açıklamada partililerine sitem etti. Erikmen, “Ramazan olduğu için meclisten sonra erken dağıldık. Ama şu bir gerçek samimiyetimle söyleyeyim kim yaptıysa yanlış yaptı. Hepimiz çocukluk yaşadık. Mızıkçılık yapanlar sevilmez. Olayın bir tarafı bu. Ancak ben iki taraflı bakıyorum. Hak hukuk konusuna çok dikkat ediyorum. Nuri Öncü oldu ama Erdinç Gümüş, Nail Kurt da olabilirdi. Şeffaflık açısından bizim otokontrolümüz biraz daha güzel olur. Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen olarak ben rahatım. Ama şöyle bir şey var. Sonuçta siyaset yapıyorsun. Bir vaat durumu vardır. Bu açıdan sıkıntı. Kendi açımdan yönetimsel anlamda problem olmasa da çok acı, çok kötü, çok ayıp. Tasvip edilecek bir durum değil" dedi.

İlgili Haberler