Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bedelli askerlik kalıcı olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bedelli askerlik kalıcı olacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getiriyoruz Eğitim durumuna bakılmaksızın isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bedelli askerliğe ilişkin açıklamada bulunarak "Bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen Balıkesir Mitingi’nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, "2019 yılı Şubat Mart ayları tarımsal destek noktasında özellikle bir rakam sizlere burada duyuracağım. 3 milyar 24 milyon 159 bin lira biz tarımsal destek vereceğiz. Şu anda Tarım Bakanlığımız bunu çalışmasını yapıyor" dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bay Kemal gibi patlıcan domates sivri biberciler çok çıkacak.

İstanbul İzmir otoyolunun Balıkesir kuzey ve batı kavşağı arasındaki kısmı ile Saruhanlı kavşağı arasındaki kısmını önümüzdeki ay trafiğe açıyoruz.

Balıkesir'İn ortasından geçen tren yolunu şehir dışına almak planlarımız arasında.

Benim Mehmedim teröristlerle uğraşmayacak da kiminle uğraşacak.

Terminal binası yakında tamamlanıyor ve bu yıl içinde havalimanımızı hizmete açıyoruz. Böylece Balıkesirli kardeşlerimiz uçak yolculuğu için Edremit'e gitmek zorunda kalmayacak.

2019 yılı Şubat Mart ayları tarımsal destek noktasında özellikle bir rakam sizlere burada duyuracağım. 3 milyar 24 milyon 159 bin lira biz tarımsal destek vereceğiz. Şu anda Tarım Bakanlığımız bunu çalışmasını yapıyor.

Bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek.

"Lise ve altı mezunlar için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması getiriyoruz. Dövizle askerlik uygulaması sürecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirli bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz.

Askerlik sistemiyle ilgili yeni sistemde lisan ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. 2 yıllık meslek yüksek okul mezunları için ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. İki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek"