Erdoğan, İslam Ekonomisi Konferansı'nda konuştu

Erdoğan, İslam Ekonomisi Konferansı'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Ekonomisi ve Finansı Konferası'nda videokonferansla hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla "12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı"na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Her ne kadar bu salgın öncelikle sağlıkla ilgili olsa da sonuçları itibarıyla hayatımızın hemen her alanını etkilemektedir" ifadelerini kullandı.

İstihdam rakamlarında olumlu bir ivme kazanıldığını belirten Erdoğan, "Sadece maddi zenginliğin sosyal adalete ve eşitliği temin etmeye yetmediği, bu süreçte acı bir şekilde ortaya çıkmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Salgında birçok imkanın tek başına yeterli olmadığı bazı ülkelerdeki bakımevlerinde, hastanalerinde, sistemlerinde çıkan sorunlar ile görülmüştür. Bu süreçte maske dahi temin etmekte zorlananlar oldu. Ancak güçlüye, ekonomik bakımdan yeterli güce sahip olanların kriz durumlarında daha ayrıcalıklı sayılıp olmayanların kendi kaderlerine terk edildiğini gördük. Dünyanın birçok ülkesinde sistem güçlüyü korurken gelir durumu ne olursa olsun hiçbir insanımızı sahipsiz bırakmadık. Dünyanın 125 ülkesine sağlık yardımında bulunduk"

"ZOR BİR SINAVI BAŞARI İLE VERDİK"

"Türkiye olarak salgın dönemini en az hasarla atlatan ülkelerden biri olduk. 

Zor bir sınavı başarı ile verdik. Gelir durumu ne olursa olsun hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır anlayışı ile elimizdeki imkanları tüm insanlığın yararına kullanmaya gayret ettik.

Vatandaşlarımıza yönelik ekonomik destek paketleri hazırladık. İstihdam rakamlarında olumlu bir ivme yakaladık. Salgın sürecinden güçlenerek çıkmayı planlıyoruz. Türkiye’nin salgına yönelik başarısı ülkemize yönelik ilgiyi daha da arttırdı"