Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'Öcalan' açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'Öcalan' açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öcalan kartını kullabilir mi?', 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?' İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanıtları...

Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

-TÜİK Başkanı''nı "kul hakkı yemem ben" diyecek noktaya kim getirdi?

-Haksızlığa karşı durmanın sonuç verdiğini gösteriyor bize. Bu toplumun bir vicdanı var. 

-Bürokraside bir deprem oluyor. Haksızlıklara tahammül edemeyen, baskıyla yolsuzluk dosyasına imza atmasına istenen kişiler bu dosyalara imza atmıyorlar.

Abdulhamit Gül açıklaması

-Sayın Gül''ün Adalet Bakanlığı sürecine baktığımızda diğer bakanlar gibi bir tavrı yoktu. Daha sağduyulu bir profil çiziyordu. Dolayısıyla Adalet Bakanı''yla milletvekili arkadaşlarımızın ilişki kurduklarını biliyorum. Bazı yasalarla ilgili rahatsızlıklarını da dile getiriyorlardı. 

-Otoriterlik eğilimleri giderek artan bir yönetim var.

Merkez Bankası''nın tek görevi para basmak

-Bakan Nebati "Merkez Bankası''nın bağımsızlığı yoktur, sorumlusu benim" dedi. Yasa "Merkez Bankası bağımsızdır" diyor. Merkez Bankası''nın şu andaki tek görevi para basan bir matbaa. Başka hiçbir görevi yok. 

6 genel başkan bir araya gelip imza atacağız

-Her birimiz ayrı partileriz ama ortak olduğumuz konular var. Bunlardan biri de parlamenter sistem. 6 lider biraraya gelip konuşmamız lazım. 6 genel başkan bir araya gelip imza atacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız.

-Doğalgaza zam verdi. Her lidere ayrı ayrı soruluyor. Olması gereken bu zaten. Ortak ses çıkarmak şöyle; Siz ekonomide, hukukta neler yapacağınızı önce alt pozisyonlarda olanlar bir araya gelerek konuşacak sonra bize yansıtılacak.

-Sizle nasıl konuşuyorsak önemli bir olay olduğunda diğer genel başkanlarla konuşuyoruz. Siyaset dediğin karşılıklı güven zemini üzerine oluşturulur.

Ahmet Çelik''in eleştirileri

-Her vekil farklı görüşlerini dile getirebilirler. Belli kurumları harekete geçirmek için açıklama yapabilirler.

-Diyarbakır''a gidemedik hava koşulları sebebiyle. Ama gideceğiz, onlarla kucaklaşacağım.

HDP

-HDP bir üçüncü ittifak konusunda bir çalışma yaptılar. Gazetelerden okudum. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceksek üçüncü, dördüncü ittifak kurabilirler. Kendi aralarında bir araya gelebilirler. Buna saygı duymamız gerekir.

-Var olan sitemde adaletsizlikler var. demokrasi yok.

-Cumhurbaşkanlığı seçimlerini demokrasiden yana yapmaları daha güzel olur tabii ki. Her siyasi partinin hem yöneticilerine hem kararlarına saygı duymamız gerekir.

-Elektiriğe yüzde 127 zam yapıldı insaf. Beyfendi bunlar için para mı ödüyor mu? Hayır. 718 lira veriyor dul kadına geçinebilmesi için.

''Cumhurbaşkanının Öcalan kartı''

-Ne yaparsa yapsın bu ülkenin insanları Bizans oyunlarından bıktı. Daha önce yaptılar ne oldu? Yeter kardeşim milletin ağzındaki lokmayı aldınız siz. Hala kalkmış ben iktidar olacağım diyor. Millet pazar artıklarından besleniyor... Ortalık dolar kaynıyor Allah akıl fikir versin valla ya...

Helalleşme

-Ateşten bir gömlek giydim bilmenizi istiyorum. Milletin barışmaya ihtiyacı var. İnsanların arasından ayrım yapamazsınız. İşkenceden geçen insanları görmeyecek miyiz? Roboski''de gencecik insanlar öldürüldü. Dosya kapatıldı. Bu ailelerle helaşmemiz gerekmiyor mu ya?

İmamoğlu''nun Balıkçı lokantasında büyükelçiyle yediği yemek

-Ekrem bey bilinçli olarak iktidar medyası tarafından hedefe oturtuldu. Çünkü binlerce yolcu bekliyordu, havalimanın bir bölümü çökmüştü, hataları vardı, tam bir rezalet yaşandı. Bunların görülmemesi gerekiyordu. O sebepten İmamoğlu üzerinden algı yaratılmaya çalışıldı. Daha önceden karar verilmiş gidip yemek yenilmiş. Olabilir yani. Bu kendisinin çalışmadığını göstermez ki. Ekrem bey dozerin başında mı olacaktı.

- İstanbul''da o olaylar olduğunda vali neredeydi, bakanlar neredeydi diye biz sorduk mu?

-Bu ceplerine çalıştıklarını gösteriyor. İstanbul''un rantını kaybettiler. Bunu nasıl kazabilir diye telaşa düştüler.

-Telefonlarımız dinleniyor. MOBESE gösterdi ki izleme de var.

Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?

-İlk turda kesinlikle Millet İttifakı kazanacak. Tartışılan konu sistem çünkü. Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görevdir. Devletin sigortası olacaksınız. 

-İttifak kendi içinde oturup konuşarak yetkin birisini getirecektir. 

İlgili Haberler