Erdoğan'ın Kayseri halkından istekleri sosyal medyada gündem oldu

Erdoğan'ın Kayseri halkından istekleri sosyal medyada gündem oldu
Kayseri’de katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Kayseri’ye bugün yaklaşık 54 milyar TL’lik müjde ile geldik. Giderken de sucuğumuzu, pastırmamızı, çemenimizi, mantımızı, sarmamızı, katmerimizi, gilaburumuzu eksik etmezsiniz herhalde” ifadelerini kullandı. O anlar sosyal medyada gündem oldu...

Toplu açılış törenleri için Kayseri’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada toplanan kalabalığa konuşma yaptı. Kayseri''deki projelerin açılışlarını yapan Erdoğan, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın da temelini attı.

Kayseri’ye bugün yaklaşık 54 milyar TL’lik müjde ile geldiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Kayseri halkından istekleri sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan şunları söyledi:

"GİDERKEN PASTIRMAMIZI EKSİK ETMEZSİNİ HERHALDE"

“Kayseri’ye gelirken eli boş gelmek olmaz. Bugün hem yapımı tamamlanan çeşitli bakanlıklarımıza, belediyemize ve özel sektörümüze ait eserlerin açılışını yapıyoruz hem de yeni yatırımların temelini atacağız. Açılışını yapacağımız eserlerin güncel yatırım tutarları 30 milyar TL’ye yakın, temelini atacağımız yatırımların toplam tutarı da 24 milyar TL’yi buluyor. Kayseri’ye bugün yaklaşık 54 milyar TL’lik müjde ile geldik. Giderken de sucuğumuzu, pastırmamızı, çemenimizi, mantımızı, sarmamızı, katmerimizi, gilaburumuzu eksik etmezsiniz herhalde.

Kayseri’nin sanayisi, ticareti, tarımı ve Erciyes’i gibi, değerlerini mutfağı ile taçlandırarak kendisine yeni kazanç kapılarını açacağından şüphe duymuyorum. Kayseri sağ olsun, bugüne kadar bize hep açık ara destek vermiştir. Biz de Kayseri’ye şükran borcumuzu, yaptığımız eserlerle, getirdiğimiz hizmetlerle ödemeye çalışıyoruz. Mesela şehrin gelişimine katkı yapacağını gördüğüm için 23 milyon metrekarelik tapusunu, Yamula Barajı’nın, raylı sistemlerin işletmesini hiç tereddüt etmeden şehrimizin yönetimine devretmiştik. Kayseri’ye söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir iş yoktur. Eksikleri de bugünkü açılış ve temel atma törenleri ile tamamlıyoruz.”

İlgili Haberler