Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Trump'a flaş çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Trump'a flaş çağrı
ABD'deki Türkiye karşıtı cephe kara propagandaya devam ediyor. Demokrat senatör Chris Van Hollen, Başkan Donald Trump’la görüşecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a davetin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'deki Türkiye karşıtı cephe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret öncesinde Başkanj Trump'a çağrıda bulundu. Defense One’ın düzenlediği konferansa katılan Demokrat Chris Van Hollen, Başkan Donald Trump’la görüşecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a davetin geri çekilmesi gerektiğini söyledi, başkanın davetinin “çok çirkin” olduğunu savundu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde mücadele ettiği terör örgütü PYD/YPG'den "Kürt müttfeiklerimiz" şeklinde bahseden Senatör Van Hollen, “Türkiye, Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırdıktan ve IŞİD'e karşı mücadelemizi baltaladıktan sonra Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretiyle ödüllendirilmesi, dışarıya son derece kötü bir mesaj veriyor. Sizi temin ederim, Başkan'ın Erdoğan ziyaretini geri çekmesi için bugün ABD Senatosu'nda oylama yapılsa, yüzde 100 oyla kabul edilir” dedi.

Uzun vadede Türkiye'nin NATO üyesi olarak kalmasının ABD'nin çıkarına olduğunu söyleyen Van Hollen, “Ancak bunun yolu, ‘Sizi Beyaz Saray'da ağırlayacağız. İstediğiniz her şeyi de vereceğiz. Gidin Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırın' demek değil. Bunun yolu NATO çıkarlarına açıkça ters olan meselelere karşı çıkmak” diye konuştu.