Darbeci astsubaydan ilginç savunma!

Darbeci astsubaydan ilginç savunma!
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan eski astsubay Sedat Koçyiğit, mahkemedeki ifadesinde, “Samandıra'ya geldiğimde verilen görevi yapmış olmanın verdiği huzurla uyudum.” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili 475 kişinin yargılandığı davanın görülmesine, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, darbe girişiminin yaşandığı dönemde Konya 3'üncü Ana Jet Üssü Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ve İleri Hava Kontrolörü (İHK) filosunda görevli eski astsubay Sedat Koçyiğit savunmasını yaptı.

Koçyiğit, 15 Temmuz'da planlı eğitim olduğunu ancak o gün İstanbul'daki bir görev için önce Samandıra'daki askeri birliğe, sonra da helikopterle Moda Deniz Kulübü'ne geçtiklerini anlattı.

“HUZURLA UYUDUM”

İniş yaptıktan sonra helikopterin çevre emniyetini aldığını savunan Koçyiğit, ilerleyen saatlerde Samandıra'ya döndüklerini iddia etti.

"Samandıra'ya geldiğimde verilen görevi yapmış olmanın verdiği huzurla uyudum." diyen Koçyiğit, suçlu olmadığını, o gece darbe girişiminden ve bunu kimin yaptığından haberdar olmadığını ileri sürdü.

Suçlamaları kabul etmeyen Koçyiğit, beraat talep etti.