Suriye kurşunuyla öldü

Suriye kurşunuyla öldü
Suriye kurşunuyla öldü

16Temmuz tarihinde Suriye’deki çatışmalarda bir tüfekten çıkan kurşunun Ceylanpınar’da isabet ederek yaraladığı Mehm

16Temmuz tarihinde Suriye’deki çatışmalarda bir tüfekten çıkan kurşunun Ceylanpınar’da isabet ederek yaraladığı Mehmet Gündüz hayatını kaybetti. 16 yaşındaki gencin ölümüyle birlikte Ceylanpınar’da Suriye kurşunuyla ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Olay, geçen 16 Temmuz tarihinde Suriye’nin Haseki kentinin Rasulayn ilçesiyle sınır komşusu Ceylanpınar’da meydana geldi. PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasında çıkan çatışmada ateşlenen uzun namlulu tüfeğe ait bir kurşun, sınıra yakın noktadaki evinin önünden geçen Mehmet Gündüz’ün kafasına isabet etti. Kanlar içersinde yere düşen Gündüz, Şanlıurfa’daki tedavisinin ardından 17 Temmuz’da Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

 


Yakınları kriz geçirdi

 


Ankara’da 8 gündür tedavisi süren Mehmet Gündüz, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Gündüz’ün ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Mehmet Gündüz’ün cenazesi, Ankara’dan Şanlıurfa’ya getirildi, daha sonra Ceylanpınar’ın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki evine götürüldü.
Cenazenin getirilişi sırasında gencin yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak ağladı. Baba Abdurrahman Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarını kaybettikleri için çok üzgün olduklarını ifade ederek, “Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Yetkililer bu duruma bir çare bulsun” dedi. Cenaze helallik alınmasının ardından gözyaşları ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verilmek üzere evinden uğrulandı.

 


Namazı müftü kıldırdı

 


Daha sonra Ceylanpınar Asri Mezarlığına götürülen Gündüz’ün cenazesi, İlçe Müftüsü Aslan Çıtıl’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi. Törene, Kaymakam İbrahim Çenet,  İlçe Jandarma Komutanı Nevzat Ak, Belediye Başkanı BDP’li İsmail Arslan ile Gündüz ailesi ve yakınlarıyla vatandaşlar katıldı. Gündüz’ün yakınları, cenaze töreni boyunca gözyaşı döktü. Mehmet Gündüz’ün ölümüyle birlikte Ceylanpınar’da Suriye kurşunuyla ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Suriye’den gelen kurşunun göğsüne isabet etmesi sonucu 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul da geçen hafta hayatını kaybetmişti.