Deprem bölgesinde Tayyip Erdoğan iddiası: "Getirin"

Deprem bölgesinde Tayyip Erdoğan iddiası: "Getirin"
Depremin en çok hasar bıraktığı Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında bir kişinin enkaz altından kurtarılmasına ilişkin görüntüler tartışmaları da beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, deprem sonrası Elazığ merkezde incelemelerde bulunduğu sırada enkaz altından bir vatandaş yaralı olarak kurtarıldı.

Erdoğan'ın, depremin en çok hasar bıraktığı Mustafa Paşa Mahallesi'ne geldiği anlarda ise dikkat çeken olayların yaşandığı iddia edildi. Sendika.Org muhabiri Murat Bay'ın tanık olduğu olayda, Erdoğan'ın gelmesi ile AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan enkaz başındaki ekiplere eliyle "Gönderin" işareti verildiği iddia edildi. Böylece enkazdan çıkarılan yaralı, sedye üzerinde Erdoğan’ın yanına getirildi.

Bay, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’nun, Erdoğan’a çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu gördüm. Alanda çöken iki bina var. Binalardan birinde 5 kişi enkaz altındaydı ve kurtarma çalışmaları sürüyordu. Ben de son birkaç saattir bu binadaki çalışmaları takip ediyordum. Sedye gönderilmişti ancak henüz enkaz altından çıkarılan olmamıştı. Bir süre sonra üzerinde AFAD ceketi olan ve AFAD yazılı bere takan yetkili olduğunu düşündüğüm bir kişi enkaz üzerindekilere eliyle ‘Ne durumda’ şeklinde bir işaret yaptı ve sonrasında ‘Çıkarabiliyorsanız hemen çıkarın, gönderin’ minvalinde bir şeyler söyledi.

Aynı kişi daha sonra Erdoğan’ın yanına giderek ona bir şeyler söyledi. Kısa süre sonra enkazdan çıkarılan bir yaralı sedye üzerinde Erdoğan’ın bulunduğu yere getirildi ve ardından ambulansla hastaneye götürüldü."