Derin fakirlik dönemine girerken...

Merhaba sevgili okurlarım;

Gıda, akaryakıt, doğal gaz, teknoloji, hazır giyim derken A''dan Z''ye her şeye zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Bir de bazı gıdalarda temel gıda ürünlerine sınırlama getiriliyor. Türk liramızın değeri düştükçe düşüyor. Asgari ücretle geçinenin yaşam mücadelesi gerçekten çok zor. Sonumuz hayır olur inşallah.

Dolarda ani iniş çıkışlar yaşanıyor. Hepimiz dolarda ipin ucu kaçtı. Dolar adeta çıldırdı diye konuşuyoruz. Dünyanın gözü kulağı Türkiye''deki Hiperenflasyonda. Gıda, hazır giyim, beyaz eşya, teknoloji kısacası her şeye doların yükselişinden dolayı zam üstüne zam ekleniyor.

Dolar nerede duracak soruları merak konusu oldu. 13,50''lere kadar çıkan dolar 12,60''lara kadar düştükten sonra yeniden yükselişe geçerek 12 lirayı aştı.

Bu gelişmelerin öncesinde ise, Pazartesi gece saatlerinde de 11''lerde olan dolar gece ani bir yükselişle 12.35''lere kadar gelmişti.

Peki neden geceleri devamlı bu yükselişler gerçekleşiyor?

Yeniçağ TV YouTube kanalı canlı yayında Paramedya.com ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Remzi Özdemir konuğum oldu. Özdemir''in anlattıkları şöyle:

-Yaşananlar aslında olayın tamamen ipin ucunun kopması, Erdoğan''ın kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmalar oldu.

Uluslararası piyasalarda Türk Lirası o sıra işlem görüyordu ve panik bir şekilde dolar hızla tırmandı. Yani şunu söyleyebiliriz Erdoğan konuştukça TL değer kaybetmeye devam edecek. Şu anda TL dünyadaki Uganda para biriminden tutun da Afrika''nın bilmem hangi ülkesinin para birimine göre değer yitiriyor.

- Doların dip sınırı yok mudur... 15 rakamına doğru gidiyor muyuz?

Akıl dışı politikayı Ak Parti sürdürdüğü sürece dolar 15 TL olur. Dünyanın hiçbir yerinde kabul olmayan bir ekonomi politikası uygulanıyor. Yüksek faizin enflasyona neden olduğu söyleniyor.

Hayır, tam tersinin dünyanın her yerinde yüksek enflasyona karşı faiz silahı çekilir. Bütün dünya merkez bankaları faiz artırırken Türkiye tam tersi, cumhurbaşkanın savunduğu faizin enflasyona neden olduğu savını doğru çıkarmaya çalışıyor. Öyle bir şey yok. Durum ortada dünyadaki bütün gelişmekte olan ülkelerin para birime bakıyoruz, onlarınki değer yitirmezken TL değer yitiriyor. İşte bu da uygulanan politikanın iflasını gösteriyor.

- Altında gelişmeler nasıl…

Dolar yükseldiği için altın da yükseliyor. Onun dışında özel bir durumu yok. Ama genel olarak baktığımız zaman doların yükseliş eğilimini devam ettireceğini görüyoruz.

Herkes bu fakirliğe kendini hazırlasın. Yayının devamını izlemek isteyenler için linki paylaşıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=hz6xSxjiy9Y

***

24 Kasım Öğretmenler Günü idi. Geç de olsa dünyanın en kutsal mesleği olan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Dünyanın ve hepimizin ve hayran olduğu isim, ülkemiz adına büyük şans ve değer olan başta,  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ablam Nuray Tunçel Öğretmenimiz ve tüm öğretmenlerimizin hakkı ödenmez.  

Çocuklarımızın geleceğine canla, başla büyük emek ile yön vermek kolay değildir. Eğitim şart. İyi ki varsınız.

Yazarın Diğer Yazıları