Burak tamam sırada Selçuk ve Muslera var

Burak tamam sırada Selçuk ve Muslera var
Galatasaray, Burak Yılmaz’dan sonra kaptan Selçuk İnan’la da anlaşma sağladı. Bu transferlerin birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.

Sarı-kırmızılılar, kaleci Fernando Muslera için de menajeri Daniel Fonseca’nın “Dünya Kupası’ndan sonra görüşelim” inadını kırmaya çalışıyor

Sarı-kırmızılılar golcüsü Burak Yılmaz’dan sonra kaptanı Selçuk İnan ile de her konuda anlaşma sağladı. Galatasaray’ın yıldızlarının durumu birkaç gün içinde netlik kazanacak ve transferler KAP’a bildirilecek. İki futbolcunun sözleşmesinin 2’şer yıl daha uzatıldığı öğrenildi. Cimbomlu yöneticiler, kaleci Fernando Muslera’nın da işini bitirmek için seferber oldu. Uruguaylı kalecinin Galatasaray’da mutlu olduğu belirtilirken, menajeri “Daniel Fonseca’nın Dünya Kupası’ndan sonra görüşelim” inadı kırılmaya çalışılıyor. Fonseca’nın Muslera’nın Uruguay forması altında başarılı maçlar çıkarması halinde taliplerinin artacağı ve ücretinin yükseleceğini hesapladığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı idareciler, başarılı file bekçisi ile görüşme yaparak Fonseca’yı devreden çıkarmayı da hesaplıyor. Teknik direktör Roberto Mancini ve kaleci antrenörü Taffarel’in Muslera’nın takımda mutlaka kalması yönünde rapor verdiği bildirildi.

Mancini’ye transfer engeli
Başkan Ünal Aysal ve kurmaylarının transfer döneminde ipleri teknik direktör Mancini’nin eline vermeyecekleri öğrenildi. Buna gerekçe olarak İtalyan çalıştırıcının devre arasında yaptığı futbolcu tercihlerinde başarısız oluşu ve bu oyuncuların büyük bölümünde fayda sağlanamaması gösteriliyor. Ayrıca Aysal’ın UEFA’nın finansal baskısı nedeniyle çok fazla yıldız alamayacağını ve meşhur tabirle “Çileklerin” beklenmemesi ifade ediliyor. Aysal, “Ekonomik koşullar ortada. Kulüpler darboğazda daha ekonomik ve başarıya aç, genç yıldız adaylarını seçeceğiz” dedi. Mancini’nin bu isteğe nasıl yanıt vereceği ise merakla bekleniyor. İtalyan çalıştırıcı sık sık yakın çevresine “Kendi takımımı kurmak istiyorum. Ancak o zaman istediklerimi gerçekleştirebilirim. Bunun için de sağ bek, stoper, orta saha ve forvete takviye şart” dediği dile getirildi. 


Mancini: 2 yıl daha buradayım
İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Lazio’nun, 1974 yılında elde ettiği ilk lig şampiyonluğunun 40. yıl dönümünü kutlamalarına katılan İtalyan ekibinin eski yıldızlarından, Galatasaray’ın teknik Direktörü Roberto Mancini, Juventus’a gelip gelmeyeceği sorusuna “Galatasaray ile 2 yıllık sözleşmem var. Ben Türkiye’de kalıyorum” yanıtını verdi. 


Derbilerin fatihi yine Galatasaray
Şampiyon bitirdiği geçen iki sezonda olduğu gibi bu sezon da 4 büyükler arasında oynanan maçlarda en fazla puanı G.Saray topladı. Beşiktaş ve Trabzon’u 4 kez yenen, Arena’da F.Bahçe’yi tek golle geçen sarı-kırmızılılar 6 derbide 15 puan elde etti. Aslan’ı 9 puanla Kanarya izledi.  Ruhi Kanal

 

Ünal Aysal: Mayıslar bizimdir
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kulüpte son günlerde yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Aysal’ın açıklamaları şöyle: Benim her zaman tek beklentim var: Başarı. İzlediğim Galatasaray bu sorunu göğüsleyecek durumda. Hocamızın son maçlardaki kurgulamaları tatmin edici. Uzun yıllar sonra mutlu sona ulaşınca ilk şampiyonluk gibi oluyor. Geçen sene basketbolda aldığımız kupa gibi. Bu sene kızların getirdiği kupalar uzun süre sonra gelen bir başarı simgesiydi. Engelli kardeşlerimizin yaptıkları da önemli. Bu bahar zaferler sürpriz olmadı. Sadece futbol takımımız şampiyonluğu gereksiz şekilde kaçırdı. Süper Kupa’yı ve Türkiye Kupası’nı ise kazandık. Sneijder gibi bir 10 numarayı kesinlikle satmam. Trabzon’da iki büyük kulübün dostluğu açısından sağlam temeller atıldı. Takımla birlikte olmamız moral açısından iyi oldu. Takım ruhunu ve kendine güvenini yeniden buldu. 

Sert GSStore açıklaması
Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden GSStore’un yağmalanmasıyla ilgili bir bildiri yayınlandı. Bildirede: “Bağdat Caddesi’ndeki GSStore mağazasına yönelik saldırıyla ilgili açılan davada, Galatasaray Kulübü, müdahil sıfatıyla yer alarak kulübümüzün haklarının sonuna kadar takipçisi olacaktır. Davayla ilgili hazırlanan iddianamede, saldırının asıl saiklerinin görmezden gelinerek, olayın sadece basit bir hırsızlık ve yağma suçu olarak değerlendirilmesi, tarafımızdan büyük eksiklik olarak nitelendirilmiştir. Yüzlerce kişinin ve kameraların önünde gerçekleşen olayda, saldırıyı azmettirenler de dahil birinci derece sorumluların tümünün davada yargılanabilmesi için gereken girişimlerde bulunulacaktır.” denildi. Ruhi Kanal