DEVA’nın seçim kararında CHP etkisi! Ali Babacan’ın son hamlesindeki sır ortaya çıktı

DEVA’nın seçim kararında CHP etkisi! Ali Babacan’ın son hamlesindeki sır ortaya çıktı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın partisinin parlamento seçimlerine tek başına girme kararı ile ilgili kulislerden sızan çarpıcı bilgiler canlı yayında açıklandı.

Gazeteci yazar Fatih Ergin Yeniçağ TV’de yayınlanan 25. Saat programında Kübra Çelebi’ye siyasetin perde arkasındaki son gelişmeleri açıkladı.

DEVA Partisi’nin seçimlere tek başına girme kararını değerlendiren Ergin, parti kulislerinden gelen bilgileri aktardı.

Ergin, DEVA Partisi’nin aslında oy alacağı sosyoloji noktasında sancılar yaşadığını belirterek, “Liberal muhafazakârlık çizgisini, yani AKP’nin ilk dönemindeki çizgisini izlediği imajıyla esas olarak eski partisinin kitlesine hitap etmeye çalışıyorlar ama bu çizginin Türk siyasetinde tavanı var tabanı yok.

Bu durum anketlere de yansıyor zaten.” dedi.

DEVA’NIN KARARINDA CHP ETKİSİ

Ergin, kulislerinden gelen bilgiyi aktararak şunları söyledi; “Benim aldığım bilgi, DEVA Parti’sinde anketlerde sıçrama yapamamalarının en büyük etkenlerinden biri olarak CHP ile birlikte görüntü verilmesi görülüyor.

Ve bu noktada DEVA Partisi cesurca hareket ederek parlamento seçimine tek başına girme kararı aldı.

DEVA Partisi’nden üst düzey bir yetkili, AKP''den kopan ya da kopacak kesimlerin ilk adresi olmaya soyunmak için CHP’den ayrışma adımı olarak böyle bir karar aldıklarını söylediler bana.”

 

 

 

İlgili Haberler