Diaby: “Nouma kadar sevilmek muhteşem”

Diaby: “Nouma kadar sevilmek muhteşem”
Beşiktaş’ın yeni transferi Diaby, hedefini belirledi. Beşiktaş taraftarının bir gün ‘Diaby buradaydı’ demesini istediğini belirten yıldız oyuncu “Taraftarlar tarafından Pascal Nouma kadar sevilmek muhteşem bir şey” dedi.

Beşiktaş'ın Portekiz Ligi ekibi Sporting Lizbon'dan kiraladığı 28 yaşındaki Malili santrfor Abdoulay Diaby, transfer sürecinden başlayarak taraftarlarla olan ilişkisi ve siyah beyazlı takımla başarmak istediklerine kadar birçok konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fanatik gazetesinden Süleyman Hatısaru'ya konuşan Diaby, Beşiktaş'a gelerek doğru bir tercih yaptığını ifade etti ve şöyle söyledi: "Buraya gelmeden önce kulüp hakkında bazı bilgilerim vardı. Teklif gelince çok dikkatli bir şekilde inceledim. Tesisler muhteşem, kulüp çalışanlarının yaklaşımları çok iyi, oyuncuların kalitesi zaten çok üst seviyede. Bütün bunları üst üste koyunca gerçekten yaptığım tercihten dolayı mutluyum ve doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum.”

Siyah beyazlı taraftarların kendisine karşı yaklaşımına değinen Diaby, Beşiktaş'ta iz bırakmak istediğini şu şekilde aktardı: “Taraftarlar tarafından Pascal Nouma kadar sevilmek muhteşem bir şey. Ben de burada kendi hikayemi yazmak istiyorum. Günün birinde ayrıldığım zaman Beşiktaş taraftarı desin ki, ‘Abdoulay Diaby buradaydı, bizim için elinden gelen her şeyi yaptı ve biz onu hiçbir zaman unutmayacağız.' Önemli olan bu cümleyi söyletebilmek, bu da yeter bana. Umarım ben de burada benden önceki oyuncular gibi iz bırakabilirim. Kulüp için en önemli şey taraftardır. Taraftarla özel bir ilişki kurmak istiyorsanız saha içinde her şeyinizi vermeniz gerekir. Ben de umarım özel bir ilişki kurabilirim.”