Dikkat! Meteoroloji acil koduyla uyardı: Geliyor!

Dikkat! Meteoroloji acil koduyla uyardı: Geliyor!
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Trakya, Marmara ile Karadeniz Bölgesi yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların etkisi altında olacak. Batı Karadeniz'de görülecek yağışların kuvvetli olması nedeniyle sel ve su baskını uyarısı yapıldı. Bununla birlikte yağış alan bölgelerde hava sıcaklığı birkaç derece düşecek.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, Türkiye'nin bugün itibariyle kuzey ve doğu bölgeler ağırlıklı olmak üzere kuzeybatı kesimlerden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtildi. 

Bugün Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz, yarın (Cuma) ve hafta sonunda kuzey ve doğu bölgelerde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Pazar günü akşam saatlerinden sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARI TARAFINDAN DİKKATE ALINSIN UYARISI

Yarın (Cuma) ve hafta sonunda Orta ve Doğu Karadeniz’de görülecek olan sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıların ilgililer ve vatandaşlarımız tarafından dikkate alınmasının önem arz ettiğini de belirtti.

HAVA SICAKLIĞI HAFTASONU TEKRAR ARTACAK

Yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının; bugün ve yarın kuzey ve iç kesimlerde, hafta sonunda ise doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 7 derece) azalarak kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği, ancak Cumartesi günü batı kesimlerden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.

Üç büyük kentimizde önümüzdeki üç gün süresince beklenen hava durumlarının şu şekilde olması bekleniyor;

İstanbul; bugün ve yarın (Cuma) parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı, Cumartesi günü yağış beklenmiyor, az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 28 dereceye kadar düşecek olan sıcaklığın Cumartesi günü 31 derece olması bekleniyor.

Ankara; bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu ilçeleri yerel kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor, diğer günler yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının 28-29 derece dolayında seyretmesi bekleniyor.

İzmir; Az bulutlu ve açık, 3 gün boyunca yağış beklenmiyor, en yüksek sıcaklıkların 33-34 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.