Pilotlarımızın kasklarına da ulaşıldı

Pilotlarımızın kasklarına da ulaşıldı
Pilotlarımızın kasklarına da ulaşıldı

Bakan Yıldırım: Düşük ihtimal de olsa biz sağ ulaşmayı ümit ediyoruz.

UlaŞtIrma Bakanı Binali Yıldırım, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağının pilotlarının bazı şahsi eşyalarına ve kasklarına ulaşıldığını, ancak umudun bitmediğini açıkladı.

 

Postaldan sonra kaskları da bulundu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağının pilotlarının bazı şahsi eşyalarına ulaşıldığını açıkladı. Enkazın parçalarına ulaşıldığını, düşen uçaktaki pilotların şahsi eşyalarının bazılarının toparlandığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, pilotların postalları ile birlikte kasklarının da bulunduğunu söyledi. Yıldırım, “Enkaza erişmeden pilotlarımız için hüküm veremeyiz. Uçak denizin 1300 metre derinliğinde. Uçağa ulaşma zor iş değil. Biz ümidimizi kaybetmiş değiliz. Bizim bilmediğimiz bir olay da gerçekleşmiş olabilir. Düşük bir ihtimal olsa da sağ ulaşmayı ümit ediyoruz” dedi. Yıldırım, Suriye’nin Türk uçağını hiçbir uyarı yapmadan hasmane bir şekilde düşürdüğünün anlaşıldığını ve Türkiye’nin olayı detayları ile ortaya koyduktan sonra tavırını ortaya koyduğunu anlattı. Yıldırım, Silahlı Kuvvetler’de uygulanan durum belgesinin değiştirildiğini ve artık hükümetin onayına gerek duyulmadan Silahlı Kuvvetler’in cevap verme hakkı verildiğini söyledi. Tüm dünyada hava sahasının sınır ihlalinin söz konusu olduğunu buna karşın tavrın vurma değil uyarı şeklinde olduğunu anlatın Yıldırım, Suriye’nin bu tavrının hiçbir mantığı bulunmadığını söyledi. Havacılıkta yapılan her şeyin en küçük ayrıntısına kadar kaydının tutulduğunu, rastgele bir şey yapılmasının mümkün olmadığını savunan Yıldırım, düşürülen uçakla ilgili tüm detayların incelemelerin yapıldığını ve durumun ortaya konduğunu dile getirdi.


Pilotlar elimizde değil
Suriye Enformasyon Bakanı Omran El Zubi, pilotların ellerinde olmadığını söyledi. Bir Türk televizyonunun canlı yayınına bağlanan El Zubi, şunları söyledi: “Bulunduğumuz bölgede İsrail gibi bir siyonist ülke var. Türk uçaklarıyla İsrail uçakları birbirine benziyor. İsrail uçağı Suriye’ye girerse ateşle karşılaşır. Uçak İsrail uçağı sanılmış olabilir, biz Türk uçağını düşürmek istemedik. Şu ana kadar iki pilotla ilgili olarak hiçbir bilgimiz yoktur. Bizim temennimiz canlı, hayır ve selamet içerisinde olmalarıdır. Bu uçak tanımlanamayan bir uçaktı ve çok alçak uçuyordu. Füzeyle düşürülmedi. Bildiğiniz gibi İsrail diye bir ülke var ve bu siyonist ülkenin uçakları Türkiye’deki uçaklara çok benziyor. İkisi de aynı fabrikadan. Suriye onu İsrail uçağı zannetmiş olabilir. Bir İsrail uçağı herhangi bir zamanda Suriye arazisine girdiği takdirde kesinlikle ateşi karşısında görecektir. Tanınmayan bir uçak da aynen bu şekildedir.”